17.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendFoutje in een artikel: oranje kleding toch toegestaan op de Koemarkt tijdens...

Foutje in een artikel: oranje kleding toch toegestaan op de Koemarkt tijdens koningsdag

Purmerend – Inwoners van onze stad zijn sinds gisterenavond in rep en roer nadat er een nieuwsartikel over koningsdag op de Koemarkt de ronde gaat. Hierin lijkt gesuggereerd te worden dat onder andere het dragen van oranje (voetbal)shirts niet is toegestaan en dat daar ook op gehandhaafd zal worden.

Het tweedaagse evenement op de Koemarkt wordt georganiseerd door Hiddes Entertainment. Organisator Dave Hiddes geeft tekst en uitleg aan Regio Purmerend: “Het betreft hier een standaard artikel dat geldt voor alle evenementen die wij organiseren. Een door sommigen is dit stukje overgenomen in de communicatie over het evenement op de Koemarkt. Dat is niet heel erg handig geweest. Het lijkt nu net alsof je niet met je oranje t-shirt van het Nederlands elftal naar de Koemarkt mag komen.”

– Het desbetreffende citaat uit de algemene voorwaarden –

Het dragen van nationalistische en/of politieke uitingen in kleding is verboden. Ook voetbalshirts zijn niet toegestaan. Hierop wordt toezicht gehouden door de beveiliging. De organisatie houdt zich het recht voor om de toegang tot het evenement te ontzeggen, wanneer zij van mening is dat er niet aan bovengenoemde kledingvoorschriften wordt voldaan.

Update: Inmiddels heeft het desbetreffende nieuwsblad uit Purmerend het artikel offline gehaald.

Dave gaat verder: “De sfeer op zo een groot evenement moet prettig zijn. We verwachten ongeveer 15.000 bezoekers verdeeld over de twee dagen. Wat met het artikel wordt bedoeld is dat shirts van grote voeltbalclubs niet zijn toegestaan. Ook kleding van motorclubs willen we niet op de locatie hebben.”

Purmerend kan opgelucht ademhalen. “Laat het vooral duidelijk zijn dat iedereen gewoon welkom is met geschminkte Nederlandse vlaggetjes op de wangen en in oranje kleding. Ook als het een oranje voetbalshirt van het Nederlands elftal is.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.