11.1 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
HomePurmerendGrote leegverkoop fysieke winkel bij Import Toys in Purmerend “3e goedkoopste product...

Grote leegverkoop fysieke winkel bij Import Toys in Purmerend “3e goedkoopste product gratis”

Purmerend – De fysieke ‘speelgoedwinkel’ van Import Toys op de van IJsendijkstraat houdt binnenkort op te bestaan. Import Toys gaat verder via de webwinkel. Eigenlijk zoals ze altijd al van plan waren en al jaren deden want het was eigenlijk nooit de bedoeling om een fysieke winkel te beginnen. Wat in 2007 begon met de verkoop van items van Disney Pixar Cars en Disney Planes is uitgegroeid tot een succesvol Purmerends bedrijf. 

Wie de winkel binnenloopt ziet veel ‘collector items’ in de schappen liggen. Items van Funko’s, Disney, Barbie, Nerf, Bakugan, Marvel en zelfs geherintroduceerde items van Ghostbusters. “Dit is een hele eigen wereld.”, geeft Leonie aan. “Verzamelaars openen niet de verpakking. Dus zo’n item moet inclusief de verpakking 100% in orde zijn en daar doen we uiteraard ons stinkende best voor.”

Voor wie het niet belangrijk vindt dat er beschadigingen aan de verpakking zitten omdat er toch mee gespeeld gaat worden, liggen er op de van IJsendijkstraat koopjes te wachten. “Dat is beschadigde verpakking die we niet meer kunnen verkopen, maar waarvan het speelgoed gewoon nog goed is.”, zegt Patrice die druk bezig is met de bestellingen uit de webwinkel. 

Natuurlijk heeft Import Toys ook ‘gewoon’ speelgoed, maar die vind je dan weer niet in de traditionele speelgoedwinkels. En dat komt dan weer door de import vanuit Engeland. “Dat is toch anders dan het speelgoed die in de Benelux op de markt komt.”

Fysieke winkel

Patrice en Leonie runnen naast de webwinkel ook de fysieke winkel. “De fysieke winkel is ontstaan omdat we een magazijn nodig hadden en omdat het was toegestaan om op deze locatie ook een winkel te mogen draaien, hebben we een paar jaar geleden de deuren van de fysieke winkel geopend. De fysieke verkoop vindt dan ook plaats vanuit de magazijnstellingen. “We waren er toch. Daar komt nu een einde aan.”, zegt Leonie. 

De groei van de webwinkel en de groei van hun aanwezigheid op de bekende online winkel Amazon, waar Import Toys bijna een 100% positieve feedback score scoort, heeft tot deze beslissing geleid. “We worden gewoon te groot om de fysieke winkel aan te houden.”

Patrice links, Leonie rechts.

“Ik zal het klantencontact wel gaan missen. We hebben niet een standaard assortiment zoals je in speelgoedwinkels vindt. De meeste import komt uit Engeland en dat zijn andere items die je bijna nergens anders vindt. ” In onze fysieke winkel komen dan ook vaak verzamelaars vanuit heel Europa om maar dat ene item te kunnen bemachtigen.”

Op 4 mei zal de fysieke winkel worden gesloten en tot die tijd vindt er een gigantische leegverkoop plaats. “Het derde, goedkoopste, product is dan gratis”, geeft Patrice aan. “Dit geldt alleen voor de fysieke winkel.”

De winkel aan de van IJsendijkstraat 407 in Purmerend is geopend op maandag van 9:00 tot 12:00 uur en op woensdag en donderdag van 9:00 tot 15:00 uur. Meer informatie op importtoys.nl 

Foto’s: Regio Purmerend.

Ook uw bedrijf of dienst voor een klein bedrag bij een groot publiek onder de aandacht brengen? Mail dan naar: [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
9.5 °
75 %
2.2kmh
86 %
di
17 °
wo
16 °
do
17 °
vr
16 °
za
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.