8.7 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
HomeRegionaalStakingen in het streekvervoer deze week afgeblazen "moeite waard om de verkenning...

Stakingen in het streekvervoer deze week afgeblazen “moeite waard om de verkenning nog wat ruimte te geven”

Regionaal – Chauffeurs in het streekvervoer zullen deze week niet staken, nadat er “goede stappen” zijn gezet in de onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers. Werknemers in het streekvervoer hebben meerdere keren gestaakt om nieuwe afspraken te maken over verlaging van de werkdruk en een flinke salarisverhoging. De werkgevers zeggen niet aan de eisen van de bonden te kunnen voldoen, maar er wordt toch geprobeerd om tot een akkoord te komen.

De gesprekken worden geleid door twee verkenners, voormalig FNV-voorzitter Han Busker en Harry van de Kraats, oud-directeur van werkgeversvereniging AWVN. Vakbonden hebben besloten de stakingen van woensdag en donderdag op te schorten na “goede stappen” in het overleg. De gesprekken met de verkenners worden deze week voortgezet.

Vakbond CNV: “De verkenners hebben ons gevraagd om de verkenningsperiode nogmaals te verlengen met een week. We realiseren ons dat er nog geen concreet resultaat ligt van de verkenning, anderzijds denken we dat het wel de moeite waard is om de verkenning nog wat ruimte te geven.”

Hoewel de stakingen voor deze week zijn opgeschort, blijven die voor volgende week nog staan. Volgende week zijn stakingsdagen gepland voor maandag, woensdag en vrijdag. De onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers zullen doorgaan om een akkoord te bereiken en de stakingen te voorkomen.

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Bron: NOS
    7 april 2023, 01.24 uur · Aangepast 02.17 uur

    QUOTE
    Vakbonden en werkgevers zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor het streekvervoer, melden ze aan persbureau ANP. De werknemers krijgen in 27 maanden stapsgewijs 15 procent meer loon en een eenmalige uitkering van duizend euro.
    UNQUOTE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,875FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.7 ° C
10.1 °
7.2 °
75 %
3.6kmh
100 %
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
9 °
wo
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.