15.2 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomeRegionaalZorgpersoneel bereikt akkoord: stakingen definitief van de baan

Zorgpersoneel bereikt akkoord: stakingen definitief van de baan

Regionaal – Ziekenhuispersoneel hoeft volgende maand geen actie meer te voeren nadat de vakbonden en ziekenhuizen tot een akkoord zijn gekomen over de arbeidsvoorwaarden. Zorgpersoneel krijgt er tot vijftien procent salaris bij, ontvangt een hogere reiskostenvergoeding en krijgt het recht om onbereikbaar te zijn.

Na een radiostilte van twee maanden zijn de FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, werknemersvereniging FBZ en NU’91 en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) weer om de tafel gaan zitten. Het resultaat van deze onderhandelingen is dat ruim 200.000 werknemers in ziekenhuizen en revalidatiecentra de komende twee jaar minimaal vierhonderd euro bruto per maand loonsverhoging krijgen. Het gros van het personeel krijgt er vijftien procent bij.

Ook de reiskostenvergoeding gaat omhoog van acht naar zestien cent per kilometer. Om de werkdruk te verlagen, krijgen werknemers meer zeggenschap over de werktijden, mogen ze onbereikbaar zijn en worden stagiaires niet meer meegeteld bij de bezetting.

Met deze afspraken zijn de acties die de ziekenhuizen half april zouden voeren van de baan. Op 16 maart legden zo’n 100.000 werknemers van 64 ziekenhuislocaties het werk neer om hun onvrede te uiten over de arbeidsvoorwaarden en de werkdruk in de zorgsector. Nu er een akkoord is bereikt tussen de vakbonden en de ziekenhuizen, kunnen de werknemers met een gerust hart hun werk blijven uitvoeren en hoeven ze geen verdere acties meer te ondernemen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.2 ° C
16.2 °
14.4 °
83 %
3.1kmh
100 %
di
15 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.