14.7 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendVraag het mantelzorgcompliment 2023 aan

Vraag het mantelzorgcompliment 2023 aan

Purmerend – Inwoners van gemeente Purmerend die al langere tijd mantelzorg krijgen van iemand uit hun omgeving kunnen vanaf zaterdag 1 april het mantelzorgcompliment aanvragen.

Met het mantelzorgcompliment wil gemeente Purmerend haar waardering uitspreken voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Dit gebeurt door middel van een geldbedrag, dat de zorgvrager aan zijn of haar mantelzorger kan besteden. De hoogte van dit geldbedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen dat de gemeente binnenkrijgt en is maximaal € 100,-.

Mantelzorg doe je niet alleen

Wethouder Harry Rotgans: ‘Met dit kleine gebaar willen we de mantelzorgers in onze gemeente laten weten dat we blij zijn met hun inzet. Mantelzorgen kan soms best pittig zijn, ook al doe je het nog met zoveel liefde. Het is dan goed om te weten dat je niet alles alleen hoeft te doen. Op purmerend.nl/mantelzorg vind je wat de gemeente voor jou als mantelzorger kan betekenen, ook al is het alleen maar een luisterend oor.’

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment, moet de mantelzorger voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de mantelzorg al langer dan drie maanden, structureel en voor meer dan vier uur per week worden geboden.

Aanvragen

Het mantelzorgcompliment aanvragen kan van 1 april 2023 tot en met 31 december 2023 via het Loket Wmo. Het Loket Wmo is te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur en op vrijdag van 09.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 0299 452 555 of per mail via [email protected].

Vorig jaar ook ontvangen?

Heeft u vorig jaar het mantelzorgcompliment ontvangen en is er in uw situatie niets veranderd? Dan hoeft u dit jaar niet opnieuw een aanvraag te doen. U ontvangt hierover nog een brief.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
16.2 °
12.8 °
63 %
2.2kmh
100 %
wo
14 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.