5.8 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeRegionaalBetalen met iDEAL wordt binnenkort heel anders "sneller afrekenen van je winkelmand"

Betalen met iDEAL wordt binnenkort heel anders “sneller afrekenen van je winkelmand”

Regionaal – Nederlandse banken hebben aangekondigd dat het iDEAL-betalingssysteem binnenkort ingrijpend wordt vernieuwd. Consumenten kunnen straks zelf hun ideale profiel aanmaken, zodat ze sneller kunnen bestellen in webwinkels. Volgens Currence, het bedrijf die iDEAL namens de banken leidt, wordt de technologie achter iDEAL volledig opgewaardeerd.

Een belangrijk nieuw kenmerk van het vernieuwde iDEAL-betaalsysteem is de mogelijkheid voor consumenten om ideaalprofielen aan te maken. Hierdoor kunnen gebruikers hun favoriete bankrekening instellen en de nieuwe Quick Order-functie gebruiken. De iDEAL-afrekenpagina toont dan direct de juiste bankkeuze, zodat gebruikers niet meer door het menu hoeven te scrollen om hun bank te selecteren.

Gebruikers kunnen ook adresgegevens en verzendopties toevoegen aan hun profiel, zodat ze deze niet in elke webwinkel hoeven in te voeren. De webwinkel haalt deze informatie uit iDEAL, wat het bestelproces versnelt. Wanneer gebruikers online een aankoop doen, krijgen ze een pushmelding van hun bankapp en wordt de betaling na bevestiging in deze app uitgevoerd. Hierdoor verlaten ze de virtuele omgeving van de winkel niet, wat de ervaring ten goede komt.

Sommige online winkels en banken zijn begonnen met experimenteren met het nieuwe iDEAL. Vanaf oktober kunnen grote groepen Nederlanders op de nieuwe manier betalen bij de eerste banken. Betalen via het ouderwetse iDEAL blijft mogelijk en webwinkels kunnen na de introductie van het nieuwe iDEAL een aparte knop toevoegen voor snelle bestelfunctionaliteit.

Het nieuwe iDEAL voegt later meer diensten en mogelijkheden toe, zoals terugkerende of uitgestelde betalingen. Het blijft mogelijk om op de oude manier via iDEAL te betalen. Webwinkels kunnen na de invoering van ‘het nieuwe iDEAL’ een aparte knop voor de functie Snel Bestellen toevoegen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.8 ° C
7.3 °
5 °
80 %
6.3kmh
100 %
ma
8 °
di
10 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.