23.4 C
Purmerend
dinsdag 21 mei 2024
HomePurmerendBrammetje is terug! Ontvoerde stationskat is eindelijk weer thuis

Brammetje is terug! Ontvoerde stationskat is eindelijk weer thuis

Purmerend – De in Weidevenne en omgeving wereldberoemde stationskat Brammetje was een paar dagen weg, ontvoerd, maar is nu weer thuis. Waar Brammetje al die tijd is geweest is onbekend. Mogelijk heeft alle aandacht in de media, zowel regionaal als landelijk, aan de ontvoering een eind heeft gemaakt.

Vrijdag avond laat kwam de eerste melding binnen van Brammetje op het station. En in de vroege morgen van zaterdag 8 april kwam een inwoner van Weidevenne de kater weer tegen op zijn favoriete plek: NS Station Weidevenne. Toch bleef het nog even spannend, want de baasjes van Brammetje hadden hem vandaag om 09:30 uur nog niet thuis gezien.

Inmiddels heeft baasje Anneke het verlossende woord gegeven: Brammetje is thuis! De kater is ruim 72 uur van huis geweest, nadat hij op woensdagochtend 5 april door een man in de auto is meegenomen.

Op de betreffende woensdag om 06:00 uur in de ochtend ziet een medewerkster van de NS Brammetje op schoot zitten bij een vrouw. De vrouw heeft een kind in een kinderwagen bij zich en naast haar staat een man. De vrouw staat op en loopt richting de trap en lift en overhandigt Brammetje aan de man. Deze man sprint vervolgens met Brammetje van de trap en stapt iets verderop een soort grijze sportwagen in en rijdt weg. De vrouw loopt terug en stapt vervolgens de trein in met de kinderwagen.

Aangifte

De eigenaar van Brammetje heeft donderdagmiddag aangifte gedaan bij de politie. Ook de wijkagenten stonden paraat om alle informatie die binnenkwam te onderzoeken. Reizigers hebben Brammetje een paar dagen moeten missen. Hij is nu thuis en ligt lekker te slapen. De verwachting is dat Brammetje zich snel weer laat zien op station Weidevenne.

Brammetje heeft een speciale plaats in de harten van de NS-medewerkers en de reizigers, en zijn afwezigheid wordt sterk gevoeld op het station. Brammetje heeft al heel wat meegemaakt. Zo is hij eerder ontvoerd, werd hij aangereden, geschopt en heeft de NS een verslag over de wereldberoemde stationskat gemaakt.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.4 ° C
24.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
88 %
di
23 °
wo
19 °
do
18 °
vr
17 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.