11.2 C
Purmerend
woensdag 7 juni 2023
HomeVolendamHet is bijna gedaan als muzikaal duo, Nick en Simon nemen vanavond...

Het is bijna gedaan als muzikaal duo, Nick en Simon nemen vanavond afscheid

Volendam – Nick & Simon nemen na zeventien jaar afscheid als muzikaal duo tijdens het zesde en laatste afscheidsconcert vanavond in Rotterdam Ahoy op tweede paasdag. Na hun doorbraak in 2006, hebben de Volendammers talloze hits gescoord en elf nummer 1 albums op hun naam staan. De twee verzekeren fans dat er geen sprake is van ruzie en dat ze zich nu willen richten op hun “al langer gekoesterde solo-aspiraties”.

De eerste nummer 1-hit van Nick Schilder (39) en Simon Keizer (38) was in 2007 met “Pak Maar M’n Hand”. Hierna volgden nog negen nummer 1-hits, waaronder “Hoe Lang?”, “Lippen Op De Mijne” en “Julia”. In november bereikte hun laatste album “Nu Of Nooit” ook de nummer 1-positie.

Het afscheid van het duo komt niet als een verrassing, nadat er maanden van geruchten waren over hun mogelijke breuk. Nu kunnen fans zich opmaken voor de allerlaatste show van Nick & Simon en hun muziek nog een laatste keer samen beleven. Na het afscheid zullen beide heren zich volledig richten op hun solo-carrières.

De heren blijven wel samen televisie maken. Zo verschijnt binnenkort hun nieuwe documentaire over The Beatles, waarin ook Kees Tol te zien is. De documentaire zal worden uitgezonden door AVROTROS. Het trio maakten eerder al soortgelijke documentaires over ABBA en Simon & Garfunkel.

Op sociale media gaan beelden rond, waar ook afscheidswoorden van de zangers te horen zijn.

@britthenderson Prachtige woorden van Simon! 🫶🏼🥹🥰 #nickensimon #nickschilder #simonkeizer #afscheidsconcert #afscheidsconcertnickensimon #ahoyrotterdam #foryou #voorjou #fyp #bedankwoordje #viral #concert #rotterdam #fanslove #fan ♬ origineel geluid – Britt Henderson

Jan Smit

Jan Smit haalt op Instagram herinneringen op aan zijn muzikale vrienden en is nostalgisch over het afscheid van zijn goede vrienden Nick & Simon, die vanavond hun laatste optreden als duo geven in Rotterdam Ahoy. Hij herinnert zich hun begindagen, toen ze nog werden aangekondigd als “de vrienden van Jan Smit”, en beseft nu hoe moeilijk het voor hen moet zijn geweest om tegen die reputatie op te boksen. Maar Nick & Simon schoten als een komeet omhoog in de Nederlandse muziekindustrie en werden het succesvolste Nederlandse duo aller tijden.

Jan Smit is vanavond aanwezig bij het laatste concert van het duo, samen met zijn goede vriend Kees Tol. Hij is vol weemoed over alle nummers, beelden en herinneringen die voorbijvliegen, en hij realiseert zich dat het afscheid definitief lijkt te zijn. Maar hij is trots dat hij af en toe deel heeft mogen uitmaken van hun carrière en herinnert zich de mooie momenten die ze samen hebben beleefd.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,307FansLike
2,236VolgersVolg
1,593VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.2 ° C
12.2 °
10.5 °
89 %
0.9kmh
65 %
wo
19 °
do
20 °
vr
23 °
za
26 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.