2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeTuinTipsWat zaai je in jouw moestuin in de maand april?

Wat zaai je in jouw moestuin in de maand april?

April is een geweldige maand om je moestuin te zaaien, omdat het weer meestal warmer wordt en de bodemtemperatuur stijgt. Hier zijn enkele suggesties voor gewassen die je kunt zaaien in april, afhankelijk van je klimaatzone en de specifieke omstandigheden in jouw regio:

  1. Bladgroenten: Gewassen zoals sla, spinazie, snijbiet en rucola kunnen goed worden gezaaid in april. Je kunt ze direct zaaien in de volle grond of in verhoogde bedden.
  2. Wortelgewassen: Wortelen, bieten en radijsjes zijn ideale gewassen om in april te zaaien. Zorg ervoor dat de grond goed los is en vrij van stenen, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen.
  3. Peulvruchten: Bonen en erwten zijn uitstekende keuzes om in april te zaaien. Ze zijn gemakkelijk te kweken en kunnen goed tegen wat kouder weer.
  4. Kruiden: Veel kruiden, zoals basilicum, dille, koriander en peterselie, kunnen worden gezaaid in april. Je kunt ze zowel in de volle grond als in potten kweken.
  5. Brassica’s: Gewassen zoals kool, broccoli, bloemkool en boerenkool kunnen worden gezaaid in april, maar het kan nodig zijn om ze te beschermen tegen late vorst. Je kunt ze zaaien in verhoogde bedden of in potten.
  6. Uien en knoflook: Uien en knoflook kunnen worden gezaaid in april voor een late oogst. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en dat ze voldoende zonlicht krijgen.

Houd altijd rekening met de specifieke weersomstandigheden en klimaatzone in jouw regio, en volg de aanbevelingen op de zaadverpakkingen voor optimale zaaidiepte, plantafstand en verzorging. Veel plezier met het zaaien van je moestuin in april!

Bestellen van zaden kan hier.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.