18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendAsielzoekers in Crisisnoodopvang Purmerend eindelijk uitgenodigd voor gesprekken bij IND

Asielzoekers in Crisisnoodopvang Purmerend eindelijk uitgenodigd voor gesprekken bij IND

Purmerend – Na maanden van onzekerheid hebben de asielzoekers in de Crisisnoodopvang (CNO) in Purmerend eindelijk een uitnodiging gekregen voor hun eerste gesprek bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens de commissievergadering op 13 april door burgemeester van Selm.

De betrokken advocaten werden op 4 en 6 april door de IND geïnformeerd over de uitnodigingen. Van Selm benadrukte dat de dienst de asielzoekers zelf ook rechtstreeks heeft bericht. Het is nog onduidelijk of personen van de groep hongerstakende vluchtelingen ook op de lijst van de IND staan. Zolang dat niet duidelijk blijft de groep vluchtelingen in hongerstaking.

De CNO Purmerend is een sober onderkomen dat alleen bedoeld is voor kortdurende opvang, zei de burgemeester. “De praktijk is dat mensen er heel lang zitten zonder uitzicht op een gesprek bij de IND. Een moedeloze situatie. Voor de mensen was het aanleiding om in actie te komen. Ik heb hun situatie onder de aandacht gebracht bij de staatssecretaris”, gaf Van Selm aan. Ze benadrukte dat de gemeente Purmerend hierin geen verdere sturingsinstrumenten had.

De veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland is verantwoordelijk voor de CNO en deze verklaarde dat het goed is dat de eerste aanmeldingsgesprekken nu zijn ingepland. De gesprekken zullen begin mei gaan plaatsvinden.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.