7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendBurgemeester Purmerend treft maatregelen na geweldsincidenten in de gemeente "cameratoezicht en deel...

Burgemeester Purmerend treft maatregelen na geweldsincidenten in de gemeente “cameratoezicht en deel woningen gesloten”

Purmerend – Burgemeester Ellen van Selm uit Purmerend treft maatregelen na de geweldsincidenten in de gemeente: “We hebben allemaal kunnen lezen over de gebeurtenissen aan de Groenveld in Middenbeemster, de Boeierstraat en de Weverstraat in Purmerend van de afgelopen dagen. Zowel de buurt als ik zijn erg geschrokken. De wijkwethouders en ik hebben met bewoners gesproken. De zorgen die zij uiten voel ik ook.” 

De burgemeester geeft aan dat ze in overleg is met de politie en het Openbaar Ministerie over wat nodig is en passend om de rust terug te laten keren. “De politie doet onderzoek. De onderzoeken zijn nog niet klaar. Daarom neem ik deze besluiten.”, geeft de burgemeester aan.

  • Er komt cameratoezicht aan de Groenveld in de MiddenBeemster en de betreffende woning wordt gesloten.
  • Er komt cameratoezicht in de Boeierstraat in Purmerend en de betreffende woning wordt gesloten.
  • In de Weverstraat in Purmerend komt ook cameratoezicht, maar de woning hoeft daar niet dicht.

“Deze acties zet ik in gang op basis van de feitelijke informatie die ik nu heb om de rust terug te brengen. Die maatregelen zijn vandaag in werking gesteld, maar niet onmiddellijk zichtbaar”, legt ze uit. “Het is net besloten, de camera’s hebben nog technische voorbereiding nodig.” De buurt wordt volgens haar wel vandaag geïnformeerd over deze maatregelen.

Het is al een paar avonden op rij dat er schoten worden gelost op woningen in de gemeente. De burgemeester kan niet garanderen dat het vanavond wel rustig blijft. “Ik kan daar niks aan doen. Zowel politie, justitie als onze eigen handhavers zijn dag en nacht in touw om in ieder geval zichtbaar te zijn. Dat is wat wij op dit moment kunnen doen”, aldus de burgemeester.

“Ik wil daarnaast buurtgenoten vragen om voor elkaar te zorgen en op elkaar te letten. Wanneer zij iets geks zien, dan kunnen zij contact opnemen met politie via 0900-8844. Als er spoed is met 112.”, besluit de burgemeester.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.