10 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
Home112En dat is vier, mogelijke aanslag op woning in Middenbeemster "harde klap...

En dat is vier, mogelijke aanslag op woning in Middenbeemster “harde klap en meerdere harde geluiden”

Middenbeemster – In de nacht van donderdag op vrijdag zijn verschillende hulpdiensten uitgerukt naar een brand bij de voordeur van een woning aan de Groenveld in Middenbeemster. Rond 03.00 uur hoorden buurtbewoners een harde klap en meerdere harde geluiden, waarna de brand ontdekt werd.

Vermoedelijk gaat het om een soort bom wat brand veroorzaakte bij de voordeur. De toegesnelde brandweer en politie hebben enkele omliggende woningen ontruimd vanwege het gevaar op explosies. Na het blussen van de brand bleek de woning flink beschadigd en onbewoonbaar.

In dezelfde wijk was het een paar dagen terug ook al raak. Toen is een paar straten verder wegens een schietincident aan de Belthoeve in Middenbeemster de straat afgezet door de politie. De politie heeft toen contact gelegd met dezelfde woning als waar nu een mogelijke aanslag is gepleegd.

Beeld van een dag eerder. De politie legt contact met de woning waar nu een mogelijke aanslag op is gepleegd. Foto: IVS

Een paar uur later werd een woning aan de Boeierstraat in Purmerend beschoten. Dezelfde avond vond er ook een beschieting plaats op de Weverstraat waarbij in de richting van een woning is geschoten.

De recherche en Forensische Opsporing doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Voorlopig is hierover niets bekend. Bewoners van de getroffen woning zijn opgevangen door de hulpdiensten en worden bijgestaan door slachtofferhulp.

Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen het geweld van de afgelopen dagen, maar dit wordt volgens de politie wel onderzocht.

Foto’s: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

Update:

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
11.7 °
8.3 °
63 %
8.5kmh
100 %
do
9 °
vr
11 °
za
13 °
zo
15 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.