10.2 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendWoning aan de Vooruitstraat in Purmerend op instorten "ramen staan op springen"

Woning aan de Vooruitstraat in Purmerend op instorten “ramen staan op springen”

Purmerend – Funderingsproblemen bij een appartementencomplex aan de Wilhelminalaan in Purmerend zorgen voor instortingsgevaar bij een naastgelegen woning aan de Vooruitstraat. Het appartementencomplex is aan het verzakken en neemt de naastgelegen woning hierin mee. De verzakking van het appartementencomplex is zo erg dat bij de naastgelegen woning de ramen op springen staan.

Uit voorzorg zijn houten platen tegen de ramen geplaatst en is het gebruik van de woning gestaakt, omdat dit gevaarlijk is voor de bewoner, omwonenden en voorbijgangers. De eigenaar / bewoner van de woning is geïnformeerd over de situatie en heeft de woning afgelopen vrijdag moeten verlaten.

Doordat het appartementencomplex niet gelijkmatig verzakt met de woning, trekt het appartementencomplex de woning mee. Uit meetgegevens van de gemeente Purmerend blijkt dat het appartementencomplex en de woning blijven verzakken.

Om de situatie van het appartementencomplex te stabiliseren zullen maatregelen getroffen moeten worden. De eigenaren van het appartementencomplex zullen door de gemeente ingelicht worden over welke maatregelen getroffen moeten worden.

De gemeente is in overleg met de bewoner voor een tijdelijke woning. Aankomende maandag zal de woning aan de Vooruitstraat verzegeld worden.

Fotografie: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Zo jammer dit, Dagmar. Had je de boel net onder controle, sta je nu toch weer met een reactie onder ieder bericht. Is diamondpainting niks voor jou? Voor iedereen fijner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
12.4 °
7.3 °
55 %
2.2kmh
90 %
di
9 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.