13.3 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendBurgemeester Purmerend sluit twee woningen aan de Weverstraat om rust terug te...

Burgemeester Purmerend sluit twee woningen aan de Weverstraat om rust terug te brengen in de wijk

Purmerend – In verband met meerdere geweldsincidenten die kortstondig na elkaar in de Weverstraat in Purmerend hebben plaatsgevonden heeft de burgemeester besloten om, op grond van de Gemeentewet, twee woningen te sluiten voor een tijdelijke periode.

“Dit besluit neem ik op basis van de politie-informatie om de rust terug te brengen. De politie is bezig met forensisch onderzoek en bekijkt of er verband is met eerdere incidenten.”, geeft de burgmeester van Purmerend aan. “Vannacht was er opnieuw een geweldincident aan de Weverstraat in Purmerend. Nu gaat het om een explosie waarna brand ontstond. Er is flinke schade. Bewoners zijn opnieuw ontzettend geschrokken en dit heeft veel impact. Ik ben vanochtend samen met de wijkmanager en de politiechef in de straat geweest. Bewoners vertelden mij dat ze voor de brand hebben moeten vluchten. Dit soort geweld hoort hier absoluut niet thuis. Daar kan ik heel duidelijk over zijn.”

Afgelopen vrijdag besloot de burgemeester al tot cameratoezicht in de Weverstraat omdat op een voordeur van een nu gesloten huis zes kogels zijn afgevuurd. Burgemeester Van Selm: ‘Het baart mij veel zorgen dat bovenstaande incidenten in Purmerend hebben plaatsgevonden. Dit soort geweld hoort hier niet thuis en tolereren wij niet.” De andere woning die gesloten is zit ernaast in dezelfde portiek.

De tijdelijke sluiting geldt vanaf vandaag tot 17 juni 2023. Dit betekent dat niemand de woningen mag betreden. Daarnaast roept de burgemeester iedereen op die informatie heeft over de recente incidenten om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De gemeente Purmerend steunt en helpt de bewoners met psychosociale hulp. Er zijn een inloop en een besloten bewonersbijeenkomst georganiseerd, zodat ze hun verhaal en zorgen kunnen delen.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.3 ° C
14.4 °
11.7 °
68 %
2.2kmh
96 %
wo
14 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.