23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendMagic Circus reageert op consternatie in Weidevenne dat omwonenden niet geïnformeerd zouden...

Magic Circus reageert op consternatie in Weidevenne dat omwonenden niet geïnformeerd zouden zijn “wie neemt een jokkebrok serieus?”

Purmerend – Met grote verbazing heeft het Magic Circus kennis genomen van diverse artikelen in de media over de terugkeer van het circus op het Abel Tasmanplein. Volgens omwonenden waren ze niet geïnformeerd en is door het circus de parkeerdruk vergroot. Omwonenden lieten dit in een ingezonden brief aan de gemeente Purmerend weten.

Volgens het circus zijn de direct omwonenden met een bewonersbrief geïnformeerd en is netjes het vergunningstraject doorlopen inclusief een publicatie waarop burgers een zienswijze hebben kunnen indienen. Bovendien, zo geeft het circus aan, heeft het circus en de gemeente Purmerend borden op het plein gezet om over de komst van het circus te informeren.

Onwaarheden of halve waarheden

Het zijn niet de enige onwaarheden of halve waarheden die in de roep van de omwonenden naar voren komen, zo geeft het circus aan in een reactie. Zo wordt gesteld: “Het parkeerterrein is een belangrijke plek voor forensen, bezoekers aan de tandarts en fysiotherapie, medewerkers van de Prinsenstichting en Zorgcirkel, die het nu niet kunnen gebruiken vanwege het circus.”

Hiermee doet een beperkt aantal omwonenden voorkomen alsof men namens deze mensen spreekt. “De Prinsenstichting Abel Tasmanplein heeft echter voor haar cliënten een eigen besloten circusvoorstelling georganiseerd. In het verleden heeft ook de Zorgcirkel dit gedaan en lang voor de optredens is met de Zorgcirkel contact geweest of er interesse was om dat dit jaar te herhalen. Komt nog bij dat elk van de genoemden een eigen parkeerterrein heeft. De tandarts en fysio hebben zelfs op het bordje “Eigen Terrein” een briefje hangen dat de parkeervoorziening speciaal voor hun bezoekers is.”

In een democratie kan en mag het niet zo zijn dat een absolute minderheid de meerderheid haar wil gaat opleggen.

Verder heeft het circus geconstateerd dat er tijdens de voorstellingen op vrijdag, zaterdag en zondag altijd lege parkeerplekken waren: “Zelfs met de vele mensen die er hun auto parkeren als ze naar het winkelcentrum gaan zodat zij het dak niet op hoeven te rijden. Met andere woorden, de berichten over de parkeerdruk op het Abel Tasmanplein worden schromelijk overdreven.”

Sociale samenhang

Evenementen in een wijk, zorgen voor meer sociale samenhang en verbinding, geeft het circus aan. “Evenementen zorgen ook voor een betere leefbaarheid. De twee uitverkochte voorstellingen en de vele enthousiaste reacties geven aan dat het gros van de Weidevenners blij was met de komst van ons circus. In een democratie kan en mag het niet zo zijn dat een absolute minderheid de meerderheid haar wil gaat opleggen.”

Het circus betreurt het dat omwonenden aangeven dat ze zich niet serieus genomen voelen. “Als circus zouden we hen als advies willen geven om zich in het vervolg niet meer te bedienen van onwaarheden en/of halve waarheden. Want wie neemt een jokkebrok serieus?”

“Onze ervaring is dat de Gemeente Purmerend een prima en professioneel gesprekspartner is. Niet voor niets werd de Gemeente Purmerend om haar voorbeeldfunctie enige jaren geleden door de Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen onderscheiden met de Gouden Chapitaeusleutel.”

Volgend jaar weer

Om het iedereen alvast maar te laten weten: als het aan Magic Circus ligt, komen ze jaarlijks een paar dagen Weidevenne betoveren op het Abel Tasmanplein. “Steeds met een nieuw programma en met steeds minder gezeur.”, besluit het circus.

Inmiddels heeft het Magic Circus zijn tent opgeslagen in Aalsmeer.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.