17.3 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendKoningssportdag Purmerend: activiteiten voor zesduizend kinderen

Koningssportdag Purmerend: activiteiten voor zesduizend kinderen

Purmerend – Vrijdag 21 april is het topdrukte in het Leeghwaterpark inclusief het amfitheater, op de speelweide van en in het Leeghwaterbad, op de terreinen van voetbalvereniging vpv Purmersteijn en atletiekvereniging NEA Volharding, in sporthal De Beuk en bij H20 Esports Campus.

Meer dan zesduizend kinderen van de basisscholen in de gemeente Purmerend komen die dag naar de Koningssportdag voor sportieve activiteiten en om te spelen. Spurd coördineert de activiteiten met kinderboerderij De Ridder, speeltuin De Speelkraam en H20 Esports Campus.

De Purmerendse basisscholen hebben enorme belangstelling getoond voor de Koningssportdag, dit jaar komen alle scholen naar de Spurd-Koningssportdag. Er zijn onder meer veel verschillende springkussens en ook diverse spellen. Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er diverse activiteiten. AH sponsort het gratis groente en fruit op een aantal locaties van de Koningssportdag. 

De samenwerkende organisaties verzoeken iedereen vrijdag 21 april het Leeghwaterpark niet te gebruiken als fiets- of wandelroute en geen honden in het park uit te laten. 

Blij en trots

Manager Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl van Spurd Johan Ram: ‘Er zijn gezellige en sportieve activiteiten, zoals Koningen & Kastelen, Hollandse Leeuwen, Jumping King en Sportpaleis. Kinderen van groep 8 gaan naar het Leeghwaterbad, daar is het thema Koninklijke Poolparty. Spurd, De Speelkraam, De Ridder en H20 Esports Campus zijn blij met en enorm trots op het grote aantal deelnemende kinderen! Alleen het weer kan spelbreker zijn van dit uitdagende, fantastische programma!’ 

Begeleiding

Medewerk(st)ers in Spurdkleding en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam, kinderboerderij De Ridder en H20 Esports Campus en vele tientallen stagiairs van het Horizon College Sport en Bewegen, het Regio College Pedagogische Werk, de sportklassen van de PSG en studenten van de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) begeleiden de kinderen bij de diverse sportieve activiteiten. Vanzelfsprekend is het Rode Kruis op de verschillende locaties aanwezig en hebben de medewerk(st)ers van Spurd een EHBO-diploma.

Donderdag 27 april is het Koningsdag, landelijk is besloten dat de vrijdag ervoor Koningssportdag is.

Koningssportdag speciaal onderwijs

De kinderen van het speciaal basisonderwijs hebben afgelopen vrijdag hun eigen Koningssportdag gehad. Zeshonderd kinderen hebben genoten van hun sportdag ter gelegenheid van de verjaardag van de koning.

Update 20 april:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18 °
16.6 °
79 %
5.8kmh
95 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.