5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend voert vanaf 1 mei wielklem in

Gemeente Purmerend voert vanaf 1 mei wielklem in

Purmerend – De gemeente Purmerend zou eigenlijk verleden jaar al de wielklem invoeren, echter de Verordening Parkeerbelasting Purmerend was nog niet aangepast. Dat is nu wel het geval. Vanaf 1 mei 2023 is het zover en kunnen niet-betalende parkeerders een wielklem verwachten.

Niet-betalende parkeerders in Purmerend die vier keer of meer een naheffingsaanslag niet betalen kunnen een wielklem verwachten. Dit geldt niet alleen voor Nederlandse voertuigen, maar vooral voor buitenlandse voertuigen van landen waarmee Nederland geen verdrag heeft om parkeerboetes te innen. De gemeente heeft wielklemmen aangeschaft en de Boa’s hiervoor opgeleid. Ook zijn er stickers en flyers voor de voertuigen waar een wielklem is aangebracht.

De gemeente benadrukt dat dit systeem eerlijker is voor betalende parkeerders. Parkeerders die een wielklem aantreffen bij hun voertuig dienen contact op te nemen met Handhaving van de gemeente. De klem wordt pas losgemaakt als de naheffingsaanslagen en kosten voor de wielklem zijn betaald. Als er 24 uur na plaatsing van de wielklem geen contact is opgenomen, wordt het voertuig weggesleept en moeten parkeerders de kosten voor het wegslepen en bewaren van het voertuig betalen.

Evaluatie

Eerder voerde de dienst Handhaving over een periode van 3 maanden (december 2020 tot en met februari 2021) een inventarisatie uit. Hieruit is gebleken dat er bij 54 voertuigen met een buitenlands kenteken geen naheffingsaanslag kon worden opgelegd. De gederfde inkomsten voor de gemeente kwamen hierbij uit op ruim € 6.000. De gemeente schatte toen in dat het bedrag hoger uitgevallen zou zijn als er toen geen coronamaatregelen waren geweest.

De kosten voor een wielklem bedraagt € 200,00 buiten de openstaande naheffingsaanslag(en). Indien na het aanbrengen van de wielklem 24 uren zijn verstreken kan het voertuig door een bergingsbedrijf worden opgehaald en daar in bewaring worden gesteld. De kosten hiervoor zijn € 250,00 en elke dag extra € 12,50.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.