14.7 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomePurmerendStadsverwarming Purmerend schakelt ketels uit door lekkage "wel voldoende warmte beschikbaar"

Stadsverwarming Purmerend schakelt ketels uit door lekkage “wel voldoende warmte beschikbaar”

Purmerend – Onvoorziene problemen met de BioWarmteCentrale van de Stadsverwarming hebben gezorgd voor verminderde operatie van de centrale. Na een grote lekkage in één van de vier ketels van de BWC, is deze noodgedwongen uit operatie gehaald.

Na metingen is gebleken dat de buizen van een van beide ketels sneller achteruitgaan dan normaal. Door deze problemen was het niet meer veilig om de ketels operationeel te houden. “Na wat eerdere kleinere lekkages in januari, werden we halverwege februari geconfronteerd met een grote lekkage in de een van de vier ketels van de BWC”, geeft de stadsverwarming aan. “Uit veiligheidsoverwegingen hebben we besloten ook de naastgelegen ketel in hetzelfde ketelhuis uit te schakelen.”

De veiligheid van medewerkers en aannemers staat voorop, geeft de Stadsverwarming aan. “Daarom wordt er hard gewerkt aan het weer operationeel krijgen van de twee ketels die de afgelopen periode hebben uitgestaan. Tegelijkertijd wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de opgetreden problemen.”

Hoewel er meer inzet van gasgestookte hulpwarmtecentrales nodig is geweest dan in normale bedrijfsvoering, is er voldoende warmtevermogen beschikbaar geweest om betrouwbare warmte te kunnen leveren aan klanten, ondanks het relatief koude weer eind februari en begin maart. “De borging van de leveringszekerheid van de warmtelevering aan klanten heeft dan ook de aandacht gehad in de periode eind februari en maart.”, besluit de Stadsverwarming.

Dividend

“Er is op dit moment nog veel onduidelijk over de oorzaak van de problemen en de mogelijke gevolgen.”, geeft de gemeente Purmerend als 100% aandeelhouder aan. “Deze problemen en de oplossing daarvan hebben effect op het jaarresultaat 2023 van de Stadsverwarming en daarmee mogelijk ook op het dividend dat de gemeente verwacht voor dit jaar.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Wanneer er hout wordt verbrand komen er allerlei stoffen vrij. Denk bijvoorbeeld aan stikstof, fijnstof en zwavel. Deze stoffen hebben invloed op de luchtkwaliteit , Ja stadsgenoten het gaat vaak over Tata steel maar dit mogen wij met dank aan de gemeente lekker inademen!

  2. Er wordt troep door die leidingen gepompt. Het vreet metalen op. Typisch gevalletje verkeerd metaal gebruik. Iedereen met een svp unit en alle verwarming in huis heeft daar last van. Neem eens een monster van het verwarmingswater en bepaal de pH en welke base of zuur er gebruikt wordt.
    Laat staan dat alleen huren van een unit mogelijk is. Pure oplichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.9 °
81 %
3.3kmh
100 %
vr
15 °
za
15 °
zo
19 °
ma
23 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.