16 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendPurmerend onderzoekt nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden "enkele honderden tijdelijke woningen"

Purmerend onderzoekt nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden “enkele honderden tijdelijke woningen”

Purmerend – De gemeente Purmerend gaat onderzoek doen naar nieuwe opvanglocaties voor Oekraïners, aangezien de huidige locaties in bestaande gebouwen vol zijn en er op korte termijn geen geschikte opties meer zijn. Het Rijk blijft gemeenten vragen om meer opvangplekken voor asielzoekers en Oekraïners te creëren.

De gemeente Purmerend gaat daarom een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar nieuwe opvanglocaties met tijdelijke woningen voor Oekraïense ontheemden op de langere termijn. Het idee is om tijdelijke woningen te combineren met woonruimte voor Purmerenders. De gemeente onderzoekt of het haalbaar is om enkele honderden tijdelijke woningen te realiseren. Het onderzoek richt zich naar de maatschappelijke impact, de voorzieningen en de financiën.

Laatst meldde de gemeente Zaanstad dat er onder voorwaarden afspraken met het Rijk zijn gemaakt om de komende jaren 1500 asielzoekers op te vangen. Omdat hiermee wordt voldaan aan de regionale opgave voor het huisvesten van asielzoekers, zal de gemeente Purmerend zich nu buigen over de regionale taakstelling voor de opvang van Oekraïners.

2500 plekken

De huidige regionale opvangtaak voor Oekraïners is ongeveer 2300 opvangplekken, maar de regio voldoet nog niet aan de taakstelling en er is nog opvangruimte nodig. Het Rijk verhoogt aan het eind van dit jaar de taakstelling naar ongeveer 2500 opvangplekken.

Bovendien opent en sluit het komende jaar enkele locaties in de diverse regiogemeenten, waardoor het benodigde aantal opvangplekken van 500 tot 1000 nog niet duidelijk is. De gemeente Purmerend wil de regio zo veel mogelijk ontlasten bij deze taakstelling.

Wethouder Harry Rotgans benadrukt dat Purmerend als tweede grote gemeente in de regio Zaanstreek-Waterland een bijdrage wil leveren aan de opvang van vluchtelingen en ontheemden, door ook haar eigen Purmerenders te helpen die met spoed een woning nodig hebben. Door ervaringen en ondersteuning van instanties in te zetten, wil de gemeente Purmerend deze opgave mogelijk maken. Uit het onderzoek zal blijken welke locaties in aanmerking komen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16 ° C
16.7 °
15.5 °
83 %
6.3kmh
100 %
vr
17 °
za
17 °
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.