11.4 C
Purmerend
woensdag 7 juni 2023
HomeRegionaal4500 fietsers koersen door de prachtige provincie tijdens 49e Ronde van Noord-Holland

4500 fietsers koersen door de prachtige provincie tijdens 49e Ronde van Noord-Holland

Regionaal – 4500 fietsliefhebbers genoten van typisch Noord-Hollandse dorpjes, kleurrijke tulpenvelden en knalgroene polders tijdens de Ronde van Noord-Holland, een vaste waarde op de wieleragenda. Na de start vanuit Alkmaar, Hoorn of Purmerend was het 85, 110 of 160 kilometers lang genieten langs de mooiste plekjes van onze provincie. Sportorganisatie Le Champion zorgde er met deze mooie toertocht weer voor dat vele fietsers op de pedalen stapten.

Zaterdagochtend werd de lenteklassieker vroeg gestart en waren de pelotons al snel te vinden op de Noord-Hollandse fietspaden. De unieke startlocaties op de ijsbaan in Alkmaar en Hoorn en ook de gezellige Koemarkt in Purmerend zorgden voor een unieke wielerdag.

Deelnemers aan de lange afstand, 160 km, tikten bijna alle hoeken van de provincie Noord-Holland aan. Via typisch Noord-Hollandse dorpjes, langs de Noordzeekust bij Petten en kleurrijke bollenvelden was het volop genieten van al het moois dat deze lenteklassieker te bieden heeft. De 85 km en 110 km fietsers waren vooral in treintjes te vinden op de dijkweggetjes langs historische molens en weides vol lammetjes.

De startlocaties dienden tegelijkertijd ook als verzorgingspost, waar deelnemers een stempel haalden en weer nieuwe energie konden op doen om hun lenterit te vervolgen. Eenmaal aangekomen bij de finish konden de deelnemers traditiegetrouw het unieke Ronde van Noord-Holland tegeltje in ontvangst nemen. Na het volbrengen van de lenteklassieker konden de fietsers bijkomen van hun toertocht op onder meer de gezellige terrassen op de Koemarkt in Purmerend. Gelukkig mocht de regen de laatste uurtjes de pret niet drukken.

Schitterend bedrag voor de Hartstichting

Ook deze editie is de Hartstichting het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. De Hartstichting investeert in onderzoek naar hart- en vaatziekten om zo Nederland hartgezonder te maken, met de nadruk op preventie. Want: ‘iedereen een gezond hart, voor nu en later’.

Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan dit goede doel, wat leidde tot een opbrengst van maar liefst: € 3.995,50. Op de Koemarkt in Purmerend werd gistermiddag om 14.30 uur de cheque met dit schitterende bedrag aan de Hartstichting overhandigd.

Editie 2024

Volgend jaar is het feest! De 50e editie van de Ronde van Noord-Holland wordt in 2024 gereden op zaterdag 20 april. De inschrijving opent medio november. Kijk voor meer informatie op www.rondevannoordholland.nl


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,308FansLike
2,236VolgersVolg
1,593VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
11.4 ° C
12.2 °
10 °
89 %
3.6kmh
21 %
wo
19 °
do
20 °
vr
23 °
za
26 °
zo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.