14.5 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomePurmerendBewoners Wheermolen-West kiezen eigen straatnaam: Het Sterrenpad

Bewoners Wheermolen-West kiezen eigen straatnaam: Het Sterrenpad

Purmerend – In Purmerend hebben de inwoners van Wheermolen-West voor het eerst in de geschiedenis zelf een straatnaam gekozen. Het wandelpad bij de voormalige Planetenstraat heeft nu de naam Het Sterrenpad gekregen, nadat ruim dertig buurtbewoners suggesties hadden ingediend en 155 buurtbewoners hun stem uitbrachten.

Kinderen uit de buurt noemden het wandelpad het grindpad, maar zijn ook tevreden met Sterrenpad. Het Sterrenpad is volgens de buurtbewoners een mooie toevoeging aan de vernieuwde wijk Wheermolen-West, waar de afgelopen jaren veel is gebouwd en de openbare ruimte een passende indeling heeft gekregen met nieuwe namen als Triton en Aurigapark. Nu ook dit pad een naam heeft is de vernieuwing van Wheermolen-West klaar.

De gemeente Purmerend, Intermaris en het bouwfonds BDP hebben de bewoners van Wheermolen-West een cheque aangeboden voor drie bomen. Buurtbewoonster Annie nam de cheque in ontvangst. Zij woont al bijna 58 jaar in de wijk. De bomen worden in het najaar geplant.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.5 ° C
15.1 °
13.9 °
82 %
0.5kmh
100 %
vr
15 °
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.