21.4 C
Purmerend
dinsdag 9 juli 2024
HomeRegionaalStakingen bij Albert Heijn: mogelijk lege schappen

Stakingen bij Albert Heijn: mogelijk lege schappen

Regionaal – Vanaf vanavond zal er een staking plaatsvinden in de distributiecentra van Albert Heijn, zo laten vakbonden CNV en FNV weten. Het ultimatum dat de vakbonden hadden gesteld, is verlopen en het personeel eist een loonsverhoging van 14,3 procent. Albert Heijn biedt slechts 6,6 procent, wat volgens de vakbonden veel te weinig is.

De staking begint vanavond in de distributiecentra in Geldermalsen, Pijnacker en Zaandam, waar parttimers het werk neerleggen. Vanaf maandagochtend 07.00 uur zullen ook fulltimers in alle zes de distributiecentra gaan staken. Er werken in totaal ongeveer 4000 mensen in de distributiecentra, waarvan de helft uitzendkrachten zijn. Of de uitzendkrachten mee zullen staken, is niet bekend.

Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel: “De directie is niet ingegaan op de eisen in ons ultimatum, daarom wordt er vanaf vanavond begonnen met staken op de locaties in Geldermalsen, Pijnacker en Zaandam.”

De vakbonden waarschuwen voor lege schappen, omdat de staking ervoor kan zorgen dat supermarkten van AH niet meer bevoorraad worden. Albert Heijn laat weten dat nog niet duidelijk is wat de impact van de staking zal zijn op de bevoorrading.

CNV-onderhandelaar Soraya Faez zegt dat het opvallend is dat de parttimers de staking zullen aftrappen, omdat Albert Heijn in het verleden juist parttimers gebruikte om het werk van stakende fulltimers op te vangen. Het feit dat de parttimers juist nu als eerste het werk neerleggen, laat volgens haar zien dat de eenheid en solidariteit onder het personeel groot is.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
21.4 ° C
22.8 °
20 °
69 %
4.5kmh
100 %
di
25 °
wo
21 °
do
20 °
vr
20 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.