19.5 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeBeemsterGemeente Purmerend telt iets meer dan 1000 miljonairs

Gemeente Purmerend telt iets meer dan 1000 miljonairs

Purmerend – Op 1 januari 2021 had 4 procent van de huishoudens in Nederland een vermogen van een miljoen euro of meer. Dat zijn 317 duizend huishoudens, 32 duizend meer dan in 2020. Van de werkzame hoofdkostwinners uit miljonairshuishoudens is twee derde werkzaam als zelfstandige.

In de financiële dienstverlening, landbouw en verhuur en handel van onroerend goed zijn relatief veel miljonairs onder de zelfstandigen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe vermogenscijfers. De waarde van de eigen woning en eventuele hypotheekschuld zijn daarbij meegerekend.

Al sinds 2014 komen er meer miljonairs bij. In de crisisjaren daarvoor bleef het aantal miljonairs ongeveer gelijk. Een miljoen euro had in 2021 wel een andere waarde dan in eerdere jaren. Wanneer rekening wordt gehouden met de algemene prijsontwikkeling, waren er in 2021 zo’n 21 duizend miljonairs meer dan in 2020.

Gemeente Purmerend

Purmerend (inclusief de Beemster) had op 1 januari 2021 een aantal van 2,6% van de huishoudens die miljonair zijn. Kijkende naar het aantal huishoudens waren dit 1040 huishoudens met een vermogen boven de een miljoen. Opvallend aan de cijfers is dat er steeds minder miljonairs met een vermogen zijn boven de tien miljoen. Hetzelfde geldt ook voor miljonairs met een vermogen tussen de twee en vijf miljoen.

Miljonairs hebben 21 keer zoveel vermogen als niet miljonairs

Miljonairshuishoudens hadden in 2021 een doorsnee vermogen van 1,6 miljoen euro, tegenover een doorsnee vermogen van 75 duizend euro van niet-miljonairs. Het vermogen van miljonairs is hiermee 21 keer zo groot.

Van de miljonairs had bijna twee derde een vermogen tussen de een miljoen en twee miljoen euro. Een kwart van de miljonairs had een vermogen tussen de twee miljoen en vijf miljoen euro. Een klein deel van de miljonairs, drie procent, had een vermogen van tien miljoen euro of meer.

Meeste miljonairs wonen in Bloemendaal en Laren

In Noord-Holland en de provincie Utrecht wonen relatief de meeste miljonairshuishoudens (5,3 procent). De twee gemeenten met het hoogste aandeel miljonairs liggen in Noord-Holland: Bloemendaal en Laren. Ongeveer drie op de tien huishoudens is miljonair in deze gemeenten. 

De minste miljonairs wonen in Groningen en Limburg. In die provincies heeft minder dan 3 procent van de huishoudens een miljoen euro vermogen. In de Limburgse gemeenten Kerkrade, Brunssum, Landgraaf en Heerlen wonen naar verhouding de minste miljonairshuishoudens, net als in de gemeente Nissewaard in Zuid-Holland.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.5 ° C
21.7 °
17 °
70 %
1.3kmh
32 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.