13.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomeTuinTipsMet deze vijf milieuvriendelijke tips houd je jouw tegels onkruid vrij!

Met deze vijf milieuvriendelijke tips houd je jouw tegels onkruid vrij!

Onkruid tussen de tegels in je tuin of op je terras kan er onverzorgd en onaantrekkelijk uitzien. Het kan verleidelijk zijn om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken om het onkruid te doden, maar deze middelen zijn schadelijk voor het milieu en kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier.

Gelukkig zijn er milieuvriendelijke manieren om onkruid tussen je tegels te verwijderen. In dit artikel bespreken we enkele van deze methoden.

  1. Handmatig verwijderen De meest milieuvriendelijke manier om onkruid tussen je tegels te verwijderen, is door het handmatig te doen. Gebruik een handgereedschap, zoals een voegenkrabber of een mesje, om het onkruid tussen de tegels uit te trekken. Zorg ervoor dat je de wortels van het onkruid volledig verwijdert, anders groeit het snel weer terug. Hoewel dit een arbeidsintensieve methode is, is het wel de meest milieuvriendelijke.
  2. Kokend water Een andere milieuvriendelijke methode om onkruid tussen de tegels te verwijderen, is door kokend water over het onkruid te gieten. Dit werkt het beste op kleine tot middelgrote onkruidplanten. Breng een grote pan water aan de kook en giet het vervolgens voorzichtig over het onkruid. Het kokende water zal het onkruid verbranden en doden. Het is wel belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gieten van het kokende water, omdat het ook andere planten en bloemen in de buurt kan beschadigen.
  3. Azijn Azijn is een natuurlijk middel dat kan helpen bij het doden van onkruid tussen de tegels. Mix 1 deel azijn met 1 deel water en voeg eventueel een beetje afwasmiddel toe om de oplossing beter te laten hechten aan het onkruid. Spuit de oplossing over het onkruid en laat het een paar uur inwerken. Spoel het vervolgens af met water. Herhaal dit proces indien nodig totdat het onkruid volledig is verdwenen.
  4. Zout Zout is ook een natuurlijk middel dat kan helpen bij het doden van onkruid tussen de tegels. Strooi een kleine hoeveelheid zout tussen de tegels en op het onkruid. Let op dat je niet te veel zout gebruikt, omdat dit schadelijk kan zijn voor andere planten en bloemen in de buurt. Het zout zal het onkruid uitdrogen en doden.
  5. Borax Borax is een natuurlijk mineraal dat kan helpen bij het doden van onkruid tussen de tegels. Mix 5 eetlepels borax met 1 liter water en voeg eventueel een beetje afwasmiddel toe om de oplossing beter te laten hechten aan het onkruid. Spuit de oplossing over het onkruid en laat het een paar uur inwerken. Spoel het vervolgens af met water. Let op dat borax giftig kan zijn voor dieren, dus houd huisdieren uit de buurt.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
13.1 ° C
14.5 °
11.7 °
76 %
1.3kmh
28 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
18 °
di
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.