20.2 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomePurmerendBijdrage van voormalig raadslid van Damme verwijderd uit archieven gemeenteraad

Bijdrage van voormalig raadslid van Damme verwijderd uit archieven gemeenteraad

Purmerend – Ernst van Damme, voorzitter van de politieke partij lijst Van Damme, zegt te hebben geconstateerd dat hun politiek-maatschappelijke bijdrage in een openbare commissievergadering van 6 oktober 2016 onrechtmatig door de gemeente is verwijderd. Het voormalig raadslid heeft hiervoor een zogenaamd WOO verzoek ingediend bij de gemeente Purmerend.

Het voormalig raadslid wenst alle relevante informatie openbaar te maken over de communicatie tussen de gemeente en de firma Notubiz. Notubiz is verantwoordelijk voor de audio- en videoregistratie van de openbare vergaderingen van de gemeenteraad, die op de website raad.purmerend.nl worden gepubliceerd.

Van Damme wil aan de hand van de door de gemeente verstrekte informatie vaststellen of de gemeente de door hem geconstateerde feiten heeft gepleegd dan wel bestuurlijk juist heeft gehandeld. Ook zal Lijst Van Damme de firma Notubiz verzoeken om informatie beschikbaar te stellen en de originele beeld- en geluidsregistratie van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), gehouden op 6 oktober 2016, opvragen.

Zwartmakerij

Volgens het voormalig raadslid is dit een voorbeeld van de voortdurende zwartmakerij en manipulatie door niet integere bestuurders in de gemeente Purmerend. “Tot op vandaag heeft dit roddelbestuur van Purmerend geen enkel concreet bewijs aangevoerd voor het toebrengen van de tegen mij gerichte reputatie-aanvallen vanaf 2016. Door mij continue weg te zetten als ‘gevaarlijk en onveilig voor ambtenaren’ was de corrupte grens natuurlijk al bereikt”, aldus van Damme in een reactie aan Regio Purmerend.

Het verzoek van Lijst Van Damme richt zich op het verkrijgen van alle relevante stukken en informatie over het verstrekken van instructies dan wel opdrachten van de gemeente aan Notubiz en RTV-Purmerend over de te publiceren inhoud in tussen- en eindversie op website raad.purmerend.nl, over de periode maart 2014 tot heden. Ook wil de partij specifieke informatie en wederzijdse communicatie over de registratie van de vergadering van de commissie SOB op 6 oktober 2016, waarin hun bijdrage niet meer te raadplegen zijn.

Doelbewust

Van Damme: “Het doelbewust verwijderen van publieke en politiek-maatschappelijke bijdragen (van wie dan ook) is crimineel. Ik zal dan ook niet rusten voordat hier ‘barbertjes’ worden aangewezen. Het is jammer te constateren dat deze verachtelijke lieden één fout hebben gemaakt. Welke? Door mij uit te kiezen voor hun corrupte spelletjes!”

Lijst Van Damme benadrukt dat het verzoek zich richt op het verkrijgen van alle daarvoor in aanmerking komende informatie, ook als dit gegevensdragers betreft die niet met name zijn genoemd in het verzoek.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.2 ° C
21.1 °
18.9 °
66 %
2.2kmh
4 %
ma
24 °
di
17 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.