11.1 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeRegionaalConsumentenbond stelt supermarkten aansprakelijk voor foute prijzen aan de kassa

Consumentenbond stelt supermarkten aansprakelijk voor foute prijzen aan de kassa

Regionaal – Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er nog steeds fouten worden gemaakt op de kassabonnen van supermarktketens Albert Heijn, Jumbo en Plus. De supermarkten zijn hiervoor aansprakelijk gesteld door de Consumentenbond. De supermarkten hadden vorig jaar beloofd om verbeteringen door te voeren, maar het blijkt dat de prijs van één op de zes gekochte aanbiedingen aan de kassa nog steeds niet klopt.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, vindt het onacceptabel dat de bonnen nog steeds niet kloppen. Ze sommeert de supermarkten om voor 30 juni 2023 de problemen op te lossen en stelt ze aansprakelijk voor de schade van consumenten door de foute – veelal hogere – prijzen aan de kassa’s.

Het onderzoek van de Consumentenbond controleerde per supermarktketen 240 willekeurige aanbiedingen, verspreid over 8 filialen in verschillende steden. Bij Albert Heijn kwam 13% van de prijzen op de schappen niet overeen met de prijs op de bon, bij Plus was dat 15% en bij Jumbo zelfs 20%.

De Consumentenbond wijst erop dat het vaak fout gaat bij aanbiedingen uit koelingen, producten uit kartonnen actiedisplays en aanbiedingen van de groenteafdeling en op kopstellingen. Hoewel bij Jumbo klanten een product gratis krijgen als de prijs op de kassa afwijkt van de prijs op het schap, lost dit volgens de Consumentenbond het probleem niet op. Consumenten moeten er volgens de Consumentenbond gewoon vanuit kunnen gaan dat hun kassabon altijd klopt.

Op het Meldpunt Eerlijk kunnen consumenten een melding maken van supermarkten waar de kassabon ook niet klopt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.1 ° C
11.7 °
10 °
81 %
0.9kmh
8 %
do
19 °
vr
21 °
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.