5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeGezondheidDeskundigen leggen acht nadelige effecten van alcoholgebruik uit

Deskundigen leggen acht nadelige effecten van alcoholgebruik uit

Alcoholgebruik is niets nieuws en ook de nadelige gevolgen zijn bekend. Maar wat zijn precies de effecten? Deskundigen van diverse disciplines waarschuwen voor de gevolgen van alcoholgebruik. Toxicologen, leverspecialisten en medisch sociologen delen hun kennis en benadrukken dat de negatieve effecten van alcoholgebruik vaak onderschat worden.

Volgens het Trimbos-instituut is een glas alcohol per dag de maximaal aanbevolen hoeveelheid. Vrouwen worden beschouwd als overmatige drinkers als ze veertien glazen per week drinken, terwijl voor mannen 21 glazen per week geldt. Zware drinkers zijn degenen die minstens een keer per week vier (vrouwen) of zes (mannen) glazen alcohol per dag drinken. Deskundigen wijzen erop dat er geen veilige ondergrens is voor het drinken van alcohol.

De deskundigen delen acht nadelige effecten van alcoholgebruik. Ten eerste kan een dodelijke hoeveelheid alcohol in het bloed tot twintig bier, een fles whisky of wodka achter elkaar opdrinken zijn. Ten tweede is er geen veilige ondergrens wat drinken betreft en zijn zelfs drie tot vier glazen per dag schadelijk.

Ten derde verliest het brein IQ-punten bij overmatig alcoholgebruik. Alcohol verwijdt de bloedvaten, wat leidt tot een roodachtig effect in het gezicht en de huid. Dit kan leiden tot obesitas en een verstoorde hormoonbalans. Bij het gebruik van alcohol maakt het lichaam ook te veel cortisol aan, wat kan leiden tot zwellingen in het gezicht en lichaam.

Alcohol kan de meeste organen in het lichaam beschadigen, waaronder de lever, de alvleesklier, de nieren en het hart. Het verhoogt ook het risico op kanker, zenuwaandoeningen, impotentie en hersenaandoeningen zoals het Korsakov-syndroom. Deskundigen benadrukken dat de negatieve gevolgen van alcoholgebruik vaak onderschat worden en dat er behoefte is aan meer bewustwording over de gevolgen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,902FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.2 °
5 °
76 %
1.3kmh
100 %
wo
5 °
do
10 °
vr
10 °
za
15 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.