15.7 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
HomePurmerendPurmerend viert Koningsdag met vrijmarkten en feest op de Koemarkt

Purmerend viert Koningsdag met vrijmarkten en feest op de Koemarkt

Purmerend – Op 27 april zijn er in Purmerend tot 16.00 uur vrijmarkten in de binnenstad en in het Leeghwaterpark. Op de Koemarkt gaat het feest al beginnen op Koningsnacht (26 april) en wordt Koningsdag afgesloten met een groot feest en live muziek.

In het Leeghwaterpark is er zoals vanouds een grote vrijmarkt en in de binnenstad zijn er vrijmarkten in de Dubbele Buurt, Breedstraat, Willem Eggertstraat, Kaasmarkt, Schoolsteeg, Molenplantsoen en Zuidersteeg. Op de Koemarkt is geen vrijmarkt toegestaan.

Het is mogelijk om vanaf 26 april 20.00 uur een plekje in te nemen op de vrijmarkt. Auto’s mogen niet in het vrijmarktgebied worden geparkeerd, het advies is om lopend of met de fiets te komen en deze op de daarvoor aangewezen plaatsen te zetten. Meer informatie over de spelregels van de vrijmarkt is te vinden op de website van de gemeente Purmerend.

Op Koningsnacht is er op de Koemarkt feest van 17.00 tot 01.30 uur. DJ’s en zangers zorgen voor de muzikale sfeer en de café’s en restaurants hebben hun barren buiten staan. Koningsdag wordt van 13.00 tot 21.30 uur afgesloten met een groot feest en live muziek op de Koemarkt.

RTV Purmerend

RTV Purmerend verzorgt een speciale uitzending met historische beelden, leuke reportages, gezellige gasten en veel feestmuziek van Hollandse bodem. Vanaf de vrijmarkten in het Leeghwaterpark brengt Mike Drost verslag en in de Beemster staat Geert Heikens klaar om langs enkele leuke activiteiten te gaan op Koningsdag 2023. De uitzending is te zien en te horen op donderdag 27 april van 07:00 tot 15:00 uur bij RTV Purmerend. Radiofrequentie 104.9 FM, televisiekanaal Ziggo 34, KPN 1390 en Delta 12 of natuurlijk online via rtvpurmerend.nl.

Stadshuis en milieustraat gesloten

Op 27 april zijn het stadhuis en de milieustraat gesloten. Ook de afvalinzameling verschuift tijdens de feestdagen, raadpleeg hiervoor de afvalkalender. De medewerkers van de reinigingsdienst maken de binnenstad op 27 april om 4.00 uur en op 28 april in de ochtend weer schoon. Op 27 april om 16.00 uur wordt het park gereinigd.

Kortom, in Purmerend belooft Koningsdag een gezellig feest te worden met vrijmarkten en muziek op de Koemarkt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.7 ° C
17.2 °
14.4 °
72 %
0.5kmh
7 %
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
27 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.