11.2 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendStaking bij distributiecentra Albert Heijn wordt verlengd

Staking bij distributiecentra Albert Heijn wordt verlengd

Regionaal – De stakers in de distributiecentra van Albert Heijn hebben besloten om hun acties voort te zetten totdat de supermarktketen met een verbeterd loonbod komt. Eerder was afgesproken om tot en met woensdag te staken, maar de acties worden nu verlengd.

‘We hadden afgelopen weekend tot en met woensdag stakingen ingepland. Toen wisten we natuurlijk ook nog niet hoe hoog de actiebereidheid precies zou zijn,’ legt FNV-bestuurder Levin Zühlke – van Hulzen uit.

In Zaandam staakt ongeveer 10% van de medewerkers. Volgens Albert Heijn heeft dat niet echt invloed op de winkels in de onze regio, al geven de stakende medewerkers aan dat door de staking vrachtwagens later aankomen op hun bestemming. “Sommige producten zullen niet in de schappen liggen.”

De bonden willen extra loon voor de distributiemedewerkers om de hoge inflatie te compenseren en vinden dat Albert Heijn veel te weinig loonsverhoging biedt. De medewerkers eisen een loonsverhoging van 14,3 procent. Albert Heijn biedt slechts 6,6 procent, wat volgens de vakbonden veel te weinig is.

Ze zijn ook boos over een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers, zoals de zondagstoeslag. De directie van Albert Heijn heeft nog geen enkele stap gezet in de richting van de medewerkers, aldus de bonden.

Volgens de vakbonden FNV en CNV zijn er honderden mensen in staking verspreid over de zes distributiecentra van Albert Heijn. De schappen in enkele winkels van de supermarkt beginnen al leger te raken, omdat ze minder beleverd kunnen worden. Dit gaat dan vooral om de regio’s Zwolle, Pijnacker en Geldermalsen.

Eén van de stakers in Zaandam is Erik Lubbers. De allround medewerker werkt al 40 jaar voor het bedrijf. Hij vindt dat er geen goede cao wordt geboden. “Zoals het er nu naar uitziet, is het loonsverlaging” Hij benoemt dat er op dit moment de koopkracht voor een daling van 10 procent zorgt. En Erik geeft aan dat 6 procent dan geen loonsverhoging is.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
12.3 °
10 °
72 %
0.9kmh
100 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.