14 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeWoonTipsZestien meest efficiënte huishoudtips "streeploos ramen lappen met een ui"

Zestien meest efficiënte huishoudtips “streeploos ramen lappen met een ui”

Je ramen streeploos lappen met een ui en nog meer opvallende, maar efficiënte huishoudtips. Hardnekkige vlekken uit kleding, frisse geur in huis, magnetron schoonmaken, snelle ovenreiniging, haren uit je tapijt verwijderen en nog veel meer. We hebben de zestien efficiëntste huishoudtips op een rij gezet.

Ramen lappen met een ui is een handige en goedkope manier om je ramen schoon te maken en streeploos te laten glanzen. Volg deze stappen:

  1. Snijd een ui in vieren en voeg deze toe aan een emmer met warm water.
  2. Week een spons of een microvezeldoek in het uienwater en wring deze uit.
  3. Gebruik de spons of doek om je ramen schoon te maken, wrijf de ramen in met een cirkelvormige beweging en zorg ervoor dat je alle hoeken en randen bereikt.
  4. Spoel de spons of doek regelmatig uit in het uienwater om te voorkomen dat er strepen achterblijven op de ramen.
  5. Spoel de ramen af met schoon water en droog ze af met een droge, pluisvrije doek of krantenpapier.

Tip 1: Verwijderen van hardnekkige vetvlekken

Om hardnekkige vetvlekken uit kleding te verwijderen, kun je wat afwasmiddel op de vlek aanbrengen en het een paar minuten laten intrekken voordat je het met warm water afspoelt. Een andere optie is om talkpoeder op de vlek te strooien, het een nacht te laten zitten en het de volgende dag weg te borstelen.

Tip 2: Frisse geur in huis zonder chemische luchtverfrissers

Om je huis fris te laten ruiken zonder gebruik te maken van chemische luchtverfrissers, kun je zelf een natuurlijke luchtverfrisser maken door een paar druppels etherische olie toe te voegen aan een spuitfles met water. Je kunt ook geurige kruiden zoals lavendel, munt of rozemarijn in een kom met water leggen en dit op een warme plek in huis zetten om een heerlijke geur te verspreiden.

Tip 3: Magnetron schoonmaken

Om de magnetron gemakkelijk en snel schoon te maken, vul je een magnetronbestendige kom met water en voeg je een scheutje azijn toe. Plaats de kom in de magnetron en verwarm het gedurende 5 minuten. Laat het vervolgens afkoelen en gebruik een doekje om het vuil weg te vegen. De stoom zorgt ervoor dat het vuil loskomt en de azijn helpt om geurtjes te neutraliseren.

Tip 4: Snelle ovenreiniging

Heb je geen zin om lang bezig te zijn met het schoonmaken van de oven? Maak een mengsel van baking soda en water en smeer dit op de vuile plekken in de oven. Laat het mengsel een uur intrekken en veeg het daarna weg met een vochtige doek. Je oven zal er weer als nieuw uitzien!

Tip 5: Geurtjes in de koelkast verwijderen

Heb je last van nare geurtjes in de koelkast? Plaats een schaaltje met baking soda in de koelkast en laat deze daar staan. De baking soda zal de nare geurtjes absorberen en de koelkast zal weer fris ruiken. Vervang de baking soda eens in de 3 maanden voor het beste resultaat.

Tip 6: Koffiefilters als stofdoek

Geen stofdoek in huis? Gebruik koffiefilters om het stof af te nemen! Koffiefilters zijn gemaakt van dunne en zachte vezels die perfect zijn om stof te absorberen. Je zult zien dat het stof snel verdwijnt en je oppervlakken weer schoon zijn.

Tip 7: Vaatwasser reinigen

Reinig je vaatwasser regelmatig met azijn om kalkaanslag en vieze geurtjes te voorkomen. Doe een kopje azijn in een lege vaatwasser en laat deze een volledige cyclus draaien. Je vaatwasser zal er weer als nieuw uitzien en lekker fris ruiken!

Tip 8: Tegelvoegen schoonmaken

Om de voegen tussen je tegels schoon te maken, meng je baking soda en water tot een pasta en smeer je dit op de voegen. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten intrekken en boen het daarna weg met een tandenborstel. Spoel de voegen af met water en ze zien er weer als nieuw uit!

Tip 9: Snel stomen zonder stoomapparaat

Wil je snel groenten of vis stomen, maar heb je geen stoomapparaat? Leg de groenten of vis op een bedje van citroen- en sinaasappelschijfjes in een pan met een laagje water en breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel 5-10 minuten stomen onder een deksel. Het resultaat is een heerlijke en gezonde maaltijd!

Tip 10: Koffiezetapparaat reinigen

Om je koffiezetapparaat te reinigen en de koffiesmaak te verbeteren, vul je het waterreservoir met een mengsel van water en azijn (verhouding 1:1) en zet je het apparaat aan. Laat het apparaat het mengsel doorlopen en herhaal dit nogmaals met schoon water om de azijnsmaak weg te spoelen. Je koffiezetapparaat zal weer goed werken en de koffie zal lekkerder smaken!

Tip 11: Ovenrooster schoonmaken

Om je ovenrooster schoon te maken, leg je deze in een afsluitbare zak en voeg je een kopje ammoniak toe. Sluit de zak goed af en laat het rooster een nacht weken. De volgende dag hoef je het rooster alleen nog maar af te spoelen met water en het zal er weer als nieuw uitzien!

Tip 12: Snijplank reinigen

Om je snijplank te reinigen en nare geurtjes te verwijderen, wrijf je de snijplank in met een halve citroen en strooi je er wat zout overheen. Wrijf het zout en de citroen in met een doekje en spoel de plank af met water. Je snijplank zal weer schoon en fris ruiken!

Tip 13: Haren uit tapijt verwijderen

Om haren uit je tapijt te verwijderen, gebruik je een raamwisser. Maak de raamwisser vochtig en veeg deze over het tapijt. De haren zullen aan de wisser blijven plakken en je tapijt zal weer haarvrij zijn!

Tip 14: Verwijderen van hard water vlekken

Als je last hebt van hard water vlekken in je badkamer of keuken, kun je deze gemakkelijk verwijderen met witte azijn. Week een doek in witte azijn en leg deze op de vlekken. Laat het een paar uur zitten en verwijder vervolgens de doek en veeg de vlekken weg. Herhaal indien nodig totdat de vlekken volledig zijn verdwenen.

Tip 15: Gele zweetvlekken uit kleding halen

Als je gele zweetvlekken uit witte of lichtgekleurde kleding wilt verwijderen, kun je wat baking soda en water mengen tot een pasta en dit aanbrengen op de vlekken. Laat het een paar uur intrekken en was het vervolgens op de normale manier. De baking soda helpt om de vlekken op te lichten en te verwijderen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
15.6 °
12.8 °
82 %
0.5kmh
100 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.