15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home112Politie in actie vanwege nepwapens in Middenbeemster

Politie in actie vanwege nepwapens in Middenbeemster

Middenbeemster – Een helikopter boven het dorp, meerdere agenten in kogelvrije vesten. Het normaal zo rustige Middenbeemster was vanmiddag het toneel van een grote politieactie. Een alerte omstander zag dat jongeren met een vuurwapen op de Raadhuisstraat rondliepen.

De politie startte direct een onderzoek en kwam rond 14.00 uur uit bij een woning waar de bewuste jongens binnen zaten. Vier jongeren werden uit de woning gepraat. Eén van de jongeren kwam met een nepwapen naar buiten. Twee andere nepvuurwapens werden in de woning aangetroffen.

In deze situatie bleek het al snel om nepvuurwapens te gaan. “Vanaf een afstand is het moeilijk in te schatten of je met een echt of een nepvuurwapen te maken hebt. Omdat het zo moeilijk in te schatten is of zo’n wapen echt of nep is, is het niet toegestaan om ermee op straat rond te lopen.”, geeft de politie aan.

De nepwapens waren voor afdreiging geschikt en zijn daarom in beslag genomen. Achteraf is een gesprek gevoerd met de ouders en jongeren om uitleg te geven over het optreden van de politie. Alle betrokkenen waren onder de indruk en bewust van de ernst van de situatie.

Door anderen kan een nepwapen als bedreiging worden gezien. Nepvuurwapens werken gevaarlijke situaties in de hand: als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten altijd alsof het om een echt vuurwapen gaat.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.