17.3 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeBeemsterObama VISITs Beemster

Obama VISITs Beemster

Beemster – Op 1 mei 2023 bracht voormalig president van de Verenigde Staten, Barack Obama, een bijzonder bezoek aan de Droogmakerij de Beemster. De Beemster is een UNESCO Werelderfgoed en staat bekend om zijn bijzondere landschap en agrarische productie.

Obama kreeg een rondleiding op de Nicolaashoeve tussen de tulpenvelden. Na de rondleiding genoot hij van een lunch bij het 1612 Restaurant & Lounge. Tijdens zijn bezoek heeft Obama kennisgemaakt met de Beemster polder, die al ruim 400 jaar de voedselkamer van Amsterdam is. Agrariërs produceren hier al generaties lang voedsel van bijzondere waarde.

Het bezoek van Barack Obama aan de Beemster is een mooie promotie voor het gebied en de agrarische sector, zegt VISIT Beemster. “De tulpenvelden zijn een verborgen parel in de Beemster die voor velen nog onbekend zijn. Met de komst van Obama zal de aandacht voor het gebied en de agrarische productie ongetwijfeld toenemen.”

VISIT Beemster is het merk van Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed. In deze stichting werken recreatieve Beemster ondernemers, de lokale overheid en een aantal culturele organisaties uit de Beemster samen aan de promotie van Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster.

De Beemsterling en VISIT Beemster bieden de mogelijkheid om ontmoetingen tussen boer en burger te organiseren, vergelijkbaar met het bezoek van Obama. Bezoekers kunnen ontdekken wat voor (h)eerlijks er uit de Beemster komt. Kijk op de website hieronder.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
20.1 °
16 °
73 %
1.8kmh
99 %
do
19 °
vr
20 °
za
20 °
zo
22 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.