14 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
Home112Politie houdt man aan voor beroving Rolex aan het Saarland in Purmerend...

Politie houdt man aan voor beroving Rolex aan het Saarland in Purmerend “op zoek naar de laatste verdachte”

Purmerend- Op zaterdagmiddag 2 juli 2022 is een 69-jarige man op de Saarland in Purmerend uit het niets belaagd door twee onbekende mannen. Met grof geweld wisten zij de Rolex-horloge van de man te stelen. Hier raakte hij bij gewond. De daders zijn vastgelegd op camera. De politie laat vandaag weten een eerste verdachte te hebben aangehouden, naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Rond 18.25 uur die zaterdag stapt het slachtoffer in zijn auto die geparkeerd staat op de Saarland als hij twee onbekende mannen op hem af ziet rennen. Eén van de twee doet de passagiersdeur open en de andere trekt de man hardhandig uit zijn auto. Eenmaal uit de auto wordt hij met vermoedelijk pepperspray in zijn gezicht gespoten.

Geschrokken en met pijn in de ogen roept hij om hulp. De man wordt door de ene vastgehouden en de andere weet zijn Rolex-horloge te stelen. Vervolgens rennen zij ervandoor in de richting van een zwarte Renault Clio die even verderop in de straat staat. Hier stappen de mannen in en rijden met hoge snelheid weg. Het slachtoffer laten zij gewond en angstig achter.

Buitgemaakte Rolex

Het horloge waarmee de daders aan de haal gingen is een gouden, ‘vintage’ Rolex Daytona. Mogelijk is die sinds 2 juli ergens te koop aangeboden; daarbij zou moeten zijn opgevallen dat de papieren ontbraken.

De politie is op zoek naar de laatste verdachte. De verdachten zijn voor het incident vastgelegd op camera als ze in de buurt rondlopen. De politie is op zoek naar degene die twee zwarte handschoenen draagt.

Signalement verdachte

– Man
– 20 tot 25 jaar oud
– 1.70 á 1.75 meter lang
– Donkergetinte huidskleur
– Groot/gespierd postuur
– kort haar
– Droeg een zwarte T-shirt en broek en zwarte handschoenen
– Droeg zwarte sneakers.

Melden kan op het tipformulier bij de politie.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14 ° C
15.1 °
13 °
80 %
0.9kmh
8 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.