19.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeRegionaalUitzendkrachten Albert Heijn roepen collega uitzendkrachten in Zaandam op ook te staken

Uitzendkrachten Albert Heijn roepen collega uitzendkrachten in Zaandam op ook te staken

Zaandam – Uitzendkrachten uit drie verschillende distributiecentra in het land gaan morgen, donderdag 4 mei, naar het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. Ze gaan de uitzendkrachten die daar werken een hart onder de riem steken en oproepen zich aan te sluiten bij de staking. De uitzendkrachten van het distributiecentrum in Zaandam hebben zich als enige nog niet aangesloten bij de staking. 

Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel: “De uitzendkrachten van de andere distributiecentra zijn voorgoed over hun angst heen en durven te staken. Maar de uitzendkrachten in Zaandam zijn nog steeds onder de indruk van de intimidatie door het uitzendbureau de afgelopen weken en durven zich nog niet aan te sluiten bij de staking.”

De vakbonden en Albert Heijn zitten in een cao-conflict waardoor medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn sinds zondag 23 april het werk neerleggen.

Voorstel van Albert Heijn afgewezen

Op maandag 1 mei heeft Albert Heijn de vakbonden FNV en CNV weer uitgenodigd om aan tafel te komen en een verder verbeterd voorstel gedaan voor de Albert Heijn Logistiek cao met een directe loonsverhoging van 10% per 22 mei. Albert Heijn is enorm verbaasd dat de vakbonden hier niet op in willen gaan en niet terug aan tafel willen komen na herhaaldelijke oproepen. “Daardoor moeten onze collega’s, inclusief uitzendkrachten, nog langer wachten op de loonsverhoging die wij zo snel mogelijk in willen laten ingaan.”

Uitwassen uitzendconstructies

De staking bij de distributiecentra van Albert Heijn is de opstap om voorgoed af te rekenen met alle uitwassen van de uitzendconstructies in de distributiecentra van Nederland, zegt FNV. Sewbaks: “Zo hebben uitzendkrachten te maken met roosters die op de laatste dag nog wijzigen en moeten ze vaak in dezelfde week zowel werken in de dag- avond- als nachtploeg. Ook worden ze niet doorbetaald als ze afgebeld worden en hebben ze te maken met onzekere contracten. Dit zorgt voor zoveel onzekerheid. De uitzendkrachten kunnen niet of nauwelijks een fatsoenlijk leven opbouwen.”

Intimidatie afgenomen

Vorige week riep de FNV Albert Heijn al op om op te treden tegen uitzendbureaus die uitzendkrachten intimideren en het stakingsrecht schenden. Sewbaks: “Er heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden met het uitzendbureau in kwestie, Otto Workforce en de situatie is gelukkig al verbeterd.”

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.2 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
86 %
ma
20 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.