9.2 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomePurmerendWOZ-bezwaren in de gemeente Purmerend meer dan verdubbeld

WOZ-bezwaren in de gemeente Purmerend meer dan verdubbeld

Purmerend – Het aantal WOZ-bezwaren van inwoners is dit jaar meer dan verdubbeld. De teller staat dit belastingjaar op 3088 bezwaren. In belastingjaar 2022 zijn er 1417 bezwaren ingediend.

De gemeente Purmerend is begonnen met de afhandeling van de bezwaren. De wettelijke termijn die de gemeente voor het afhandelen van de bezwaren van dit jaar heeft is voor 31 december. Volgens de gemeente Purmerend is er geen achterstand in het behandelen van de bezwaren.

Toch betalen ondanks bezwaar

Als iemand een bezwaar indient en een automatische incasso heeft, gaat de incasso gewoon door. Als iemand geen automatische incasso heeft is er uitstel van betaling voor het deel van de onroerende zaakbelasting. Dit is namelijk het enige deel dat verandert als de WOZ-waarde wordt verlaagd.

Dit is ook in de ontvangstbevestiging uitgelegd, zegt de gemeente. Als iemand automatische incasso heeft en het bezwaar wordt gehonoreerd, betaalt de gemeente het verschil dat ontstaat automatisch terug.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.2 ° C
11.2 °
7.8 °
78 %
4.5kmh
100 %
vr
9 °
za
8 °
zo
11 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.