13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeVolendamEiergooiende Ingrid koopt taakstraf af

Eiergooiende Ingrid koopt taakstraf af

Volendam – Ingrid van de Tupperware op de markt in Volendam is veroordeeld tot het betalen van een geldboete, nadat zij op 4 december 2021 eieren had gegooid naar demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

De actiegroep was van plan een ongeplande demonstratie te houden in Volendam, maar werd door een menigte met eieren, oliebollen en visafval terug de bus ingejaagd. Ingrid was één van de eerste personen die begon met het gooien van eieren naar de demonstranten van KOZP.

Volgens haar bericht op Facebook was de oorspronkelijke eis van de rechter een taakstraf van 16 uur, maar haar advocaat wist dit om te zetten naar een geldboete. Ingrid is opgelucht dat ze nu niet naar de reclassering hoeft en papier hoeft te prikken.

Om haar te helpen in de kosten van het proces en de eventuele boete, startte Layla Schilder-Bond uit Volendam een crowdfunding. Het streefbedrag van 5000 euro werd in een dag gehaald en in totaal hebben Volendammers bijna 6000 euro gestort.

Ingrid bedankt Volendammers voor hun steun en hoopt nu na anderhalf jaar rust te vinden. De veroordeling van Ingrid heeft veel reacties op sociale media uitgelokt, waarbij sommigen haar acties veroordeelden en anderen haar steunden.

Het incident is het laatste voorbeeld van de voortdurende controverse rondom de Zwarte Piet-traditie in Nederland.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.