15.1 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
Home112Purmerender aangehouden na datadiefstal van honderdduizenden klantgegevens

Purmerender aangehouden na datadiefstal van honderdduizenden klantgegevens


Purmerend – Op vrijdagochtend 5 mei werd een 25-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij verdacht wordt van het hacken van een bedrijf in Haarlem en het buitmaken van honderdduizenden klantgegevens.

De man dreigde deze gegevens online bekend te maken of te verkopen als het bedrijf niet 50.000 euro in bitcoins zou betalen voor vrijdagmiddag. Het bedrijf schakelde direct de politie in nadat ze deze chantage hadden ontvangen.

Team Cybercrime van de politie startte een onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de arrestatie van de verdachte. Bij de aanhouding werd de woning van de verdachte doorzocht en werden contant geld en verschillende gegevensdragers in beslag genomen voor verder onderzoek.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
15.6 °
14.4 °
76 %
1.8kmh
98 %
vr
16 °
za
16 °
zo
18 °
ma
23 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.