29.3 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeTuinTipsHelp, een slakkenplaag in de tuin! Zo kom je van ze af

Help, een slakkenplaag in de tuin! Zo kom je van ze af

Slakken zijn ongetwijfeld mooie dieren die in de natuur een belangrijke rol spelen, maar wanneer ze zich in je tuin of op je terras vestigen, kunnen ze een grote plaag vormen. Ze kunnen je planten vernielen en zich snel vermenigvuldigen, wat kan leiden tot een slakkenplaag die moeilijk onder controle te houden is. Als je merkt dat je een slakkenplaag hebt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Hieronder vind je enkele tips om van deze beestjes af te komen.

  1. Verwijder schuilplaatsen Slakken verbergen zich graag onder objecten, zoals stenen, houtblokken en plantenresten. Door deze schuilplaatsen te verwijderen, zorg je ervoor dat slakken zich niet langer in je tuin kunnen vestigen. Verwijder ook alle afgevallen bladeren en takken, omdat deze vocht vasthouden en slakken aantrekken.
  2. Gebruik barrières Om te voorkomen dat slakken je planten bereiken, kun je barrières gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld koperen strips rond de randen van je plantenbedden leggen. Koper produceert een onprettige smaak en geur voor slakken, waardoor ze wegblijven. Een andere optie is om barrières van fijnmazig gaas of plastic rond je planten te plaatsen.
  3. Plaats lokmiddelen Slakken zijn dol op bier en biergist. Door een ondiepe schaal met bier in je tuin te plaatsen, trek je slakken aan en zullen ze zich daarin verzamelen. Zorg ervoor dat je de schaal elke dag leegt en opnieuw vult. Als je geen bier hebt, kun je ook een mengsel van water en gist gebruiken.
  4. Maak gebruik van natuurlijke vijanden Sommige dieren zijn natuurlijke vijanden van slakken. Vogels, egels en padden eten bijvoorbeeld graag slakken. Door vogelhuisjes en egelhuisjes in je tuin te plaatsen, moedig je deze dieren aan om in je tuin te wonen. Je kunt ook padden aantrekken door een ondiepe vijver in je tuin te bouwen.
  5. Gebruik slakkenkorrels Als je alles hebt geprobeerd en de slakken nog steeds een probleem vormen, kun je overwegen om slakkenkorrels te gebruiken. Deze korrels bevatten een gif dat dodelijk is voor slakken. Houd er wel rekening mee dat deze korrels ook andere dieren kunnen aantrekken, zoals vogels en egels, die door het gif worden aangetast. Gebruik de korrels daarom alleen als laatste redmiddel en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
29.3 ° C
30.6 °
27.8 °
51 %
2.2kmh
66 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.