11.7 C
Purmerend
dinsdag 18 juni 2024
HomePurmerendDe voorjaarskermis komt er weer aan, 50 attracties in de binnenstad

De voorjaarskermis komt er weer aan, 50 attracties in de binnenstad

Purmerend – Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 21 mei is er weer kermis in het centrum van Purmerend. Op vrijdag 12 mei opent burgemeester Ellen van Selm om 14.00 uur de kermis. Vanaf dan tot en zondag 21 mei staat de kermis in het centrum, op de Koemarkt, voor de Markthal, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Plantsoengracht, Bolwerk, Koestraat en Nieuwstraat tussen Plantsoengracht en Koestraat. 

Op de kermis staan 50 attracties, met voor iedere doelgroep voldoende aanbod. Van Purmerendse primeurs tot attracties die lange tijd niet in Purmerend hebben gestaan. En van behendigheidsspelen tot diverse consumptiezaken met onder andere oliebollen, suikerspinnen, churros en curly chips.

Voor de kleintjes is ook voldoende vermaak met een ruime keuze uit diverse attracties. De kermis in Purmerend is één van de grootste kermissen van het land in de maand mei. 

Omleiding

Van dinsdag 9 mei tot en met maandag 23 mei zijn de Plantsoengracht en Nieuwstraat tot aan de Koestraat afgesloten. Er is een omleiding via de Gedempte Where, Gedempte Singelgracht en Westerstraat. De Nieuwstraat is op dinsdag 16 mei van 04.00 – 16.00 uur afgesloten. Er is een omleiding ingesteld via de Wolthuissingel, Julianastraat en Herengracht.

Prikkelarme middag

Dit betekent dat de muziek en het kleurenlicht uit zijn. Er zijn geen felle flitsen en waar mogelijk draaien de attracties minder snel. Ook krijgen bezoekers ruim gelegenheid om in en uit de attracties te stappen. De prikkelarme kermis wordt gehouden op maandag 15 mei van 14.00 tot 16.00 uur.

Ritprijzen

  • Grootvermaak maximaal € 3,50
  • Kindervermaak maximaal € 3,00

Er kunnen enkele uitzonderingen gelden voor bepaalde attracties. Kijk voor alle informatie over het programma op kermispurmerend.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
13.4 °
10.5 °
78 %
0.9kmh
100 %
di
19 °
wo
17 °
do
20 °
vr
20 °
za
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.