13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home11214-jarig meisje uit Landsmeer aangehouden voor overval juwelier in Leiden

14-jarig meisje uit Landsmeer aangehouden voor overval juwelier in Leiden

Landsmeer – Een 14-jarig meisje uit Landsmeer is aangehouden voor betrokkenheid bij een overval op een juwelier aan de Haarlemmerstraat in Leiden op zaterdag 18 maart. Naast het meisje zijn er ook vier Amsterdammers van 16, 17, 17 en 19 jaar oud aangehouden.

Het viertal werd gisteren aangehouden. Kort na de overval werd het meisje uit Landsmeer al aangehouden op verdenking van betrokkenheid. 

Wat gebeurde er op zaterdag 18 maart in Leiden? Rond 10.30 uur werd er aangebeld bij de juwelier door een meisje. Op het moment dat de juwelier de deur voor haar opende, stormden er twee gewapende jongens naar binnen. Eentje bedreigde het personeel terwijl de ander probeerde een vitrine in te slaan. De twee gingen er al snel zonder buit weer vandoor.

Omdat tijdens het onderzoek ter plaatse al snel twijfels waren over de rol van het meisje dat had aangebeld, werd zij kort na de overval aangehouden. Uit het onderzoek werd duidelijk dat de daders verderop op de Haarlemmerstraat op twee gereedstaande scooters waren gestapt en waren weggereden in de richting van Leiderdorp.

Meisje weer vrij

De vier Amsterdammers zitten vast voor verhoor. Het 14-jarige meisje is na twee weken voorlopige hechtenis weer in vrijheid gesteld, maar blijft een verdachte in de zaak.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.