17.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendBevrijdingsPop Purmerend gratis, maar hoe lang nog?

BevrijdingsPop Purmerend gratis, maar hoe lang nog?

Purmerend – Dit jaar was bevrijdingspop Purmerend anders dan normaal en dat werd niet door iedereen ontarmt. De organisatie van dit evenement kon echter niet anders. Het evenement werd gehouden in en naast de Markthal op een afgesloten terrein in plaats van een open feest op de Koemarkt. Reden? Kosten die de laatste twee jaar met 40% zijn gestegen.

Met dit jaar liveoptredens van Nada-Colada, Eleven20one, Sticky Licks, DIS Band Live en als afsluiter DJ Brosiaz was het weer genieten, maar hoe lang kan BevrijdingsPop Purmerend nog gratis toegankelijk blijven?

Het is de vraag die de organisatoren bezighoudt. Het beeld is niet alleen te zien in Purmerend, maar is overal hetzelfde. De bevrijdingsfestivals in Nederland hebben vorige week een noodkreet gedaan vanwege de gestegen kosten.

“Een gratis bevrijdingsfestival is nauwelijks nog te organiseren. En waar andere 5 mei festivals kunnen rekenen op subsidie van Gemeente of Provincie, vindt BevrijdingsPop Purmerend plaats zonder deze financiële steun”, zegt organisator Patrick Kraakman. “Dit jaar is het goed afgelopen, dankzij de financiële bijdrage van onze sponsors. Daarnaast waren de weersomstandigheden gunstig. Waar de bevrijdingsfestivals in Groningen, Assen en Zwolle nog stilgelegd werden vanwege het slechte weer, bleef het ’s avonds droog in Purmerend.”

Nieuwe opzet

In de nieuwe opzet bij de Markthal op de Koemarkt met een afgesloten festivalterrein is de beveiliging minder kostbaar, geeft Patrick aan. “In een situatie zonder toegangscontrole, zoals in het verleden, is de beheersbaarheid van het publiek een heet hangijzer en zorgt voor flink meer kosten voor beveiliging van het evenement. Het zou prachtig zijn wanneer de hele Koemarkt zou volstromen voor het evenement, maar daar is dan een peloton aan beveiligers bij noodzakelijk en dat is helaas onbetaalbaar”

Wat de gevolgen zijn voor de toekomst is nog niet duidelijk. Een kleine entreeprijs zou een oplossing zijn. “De vraag is echter of de bezoekers dat willen betalen.” De komende maanden gaat de organisatie evalueren en bekijken hoe BevrijdingsPop Purmerend er in de toekomst uit zal gaan zien.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.