19.2 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeRegionaalZeker tot donderdag geen metro tussen Amsterdam CS en Zuid door technische...

Zeker tot donderdag geen metro tussen Amsterdam CS en Zuid door technische storing

Amsterdam – De Noord/Zuidlijn heeft te kampen met een technische storing, waardoor metro 52 voorlopig niet rijdt tussen Centraal Station en station Zuid. De storing ontstond gisteren tijdens de ochtendspits. Metro 52 zal daarom niet verder rijden dan CS.

Vanaf 11.00 uur gisterochtend reed de metro alleen nog tussen Noord en Centraal station. Voor de rest van het traject blijft metro 52 er tot zeker na de ochtendspits op donderdagochtend uitliggen.

Het GVB meldt dat de storing werd veroorzaakt door een technisch defect in de energievoorziening van de metro op station Vijzelgracht. Uit nader onderzoek van het GVB blijkt dat de stations Zuid en Europaplein met een vergelijkbaar probleem te maken hebben.

Om de reizigers te ondersteunen, zal metro 51 (Isolatorweg-CS) maximaal worden ingezet, samen met tram 24 tussen Centraal Station en Zuid. Forenzen kunnen van deze verbinding gebruik maken, maar dat vergt wel een stuk extra reistijd.

Het GVB zegt de situatie erg vervelend te vinden voor de reizigers en zet alles op alles om de exploitatie zo snel mogelijk weer in orde te hebben.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.2 ° C
20 °
17.8 °
70 %
0.9kmh
100 %
wo
21 °
do
24 °
vr
26 °
za
29 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.