12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendMoederdag komt eraan, hoeveel moeders zijn er eigenlijk in Purmerend?

Moederdag komt eraan, hoeveel moeders zijn er eigenlijk in Purmerend?

Purmerend – Dit jaar zal Moederdag op zondag 14 mei plaatsvinden en veel moeders kunnen rekenen op extra aandacht en waardering van hun kinderen. Aankomende zondag wordt stilgestaan bij het belang van moeders en de rol die zij spelen in het opvoeden van kinderen. Maar hoeveel moeders zijn er precies in de gemeente Purmerend?

De gemeente Purmerend telt iets meer dan 28.000 moeders. Van deze moeders heeft een groot deel één of twee kinderen. Ongeveer 16% (4430) van de moeders heeft drie kinderen. Verder heeft 3,6% (1006) van de moeders vier kinderen, 0,8% (243) heeft vijf kinderen en 0,6% ofwel 160 moeders hebben zelfs zes kinderen of meer.

Hun bijdrage aan het welzijn van hun kinderen, gezin en de samenleving als geheel, is onmisbaar. Daarom is het belangrijk om op Moederdag stil te staan bij de belangrijke rol die moeders spelen en hen de waardering en erkenning te geven die ze verdienen.

Moederdag

Uit onderzoek blijkt dat een persoonlijk gebaar vaak nog meer gewaardeerd wordt dan een cadeau. Maak bijvoorbeeld een ontbijtje op bed, kook een lekkere avondmaaltijd, schrijf een lieve brief en/of maak een mooie wandeling samen. Het gaat erom dat moeders zich geliefd en gewaardeerd voelen op deze speciale dag.

En vergeet niet dat tijd doorbrengen met elkaar vaak het waardevolste cadeau is dat je kunt geven. Geef moeders dus vooral de aandacht en liefde die ze verdienen, niet alleen op Moederdag, maar het hele jaar door.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.