4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeHart van de RegioVolg familie Koolmees live via birdcam - geboorte kleintjes gepland op zondag

Volg familie Koolmees live via birdcam – geboorte kleintjes gepland op zondag

Purmerend – De birdcam van Frank Reijn is al sinds 2009 in gebruik, met enkele tussenpozen, om het leven van vogels in zijn achtertuin te volgen. Elk jaar is het afwachten of het vogelhuisje bewoond gaat worden, aangezien de vogels niet elk jaar het huisje even mooi vinden. Maar dit jaar, 2023, ziet het er goed uit voor de koolmeesfamilie.

Sinds 2 mei is moeder koolmees begonnen met broeden en liggen er 7 eitjes in het nestje. Als alles volgens plan verloopt, zullen de jongen op moederdag, 14 mei, uitkomen en op 3 juni uitvliegen. Momenteel zit moeder Koolmees nog steeds te broeden en verlaat ze alleen het nestje voor een sanitaire stop. Vader komt af en toe langs om een lekker hapje te brengen.

De birdcam biedt een 24-uurs livestream van het nestje, zodat iedereen het leven van de vogels in real-time kan volgen. Via http://bird.frankreijn.nl kom je op de blogpagina met het verhaal en foto’s van de vogels. Ook vind je daar de link waar je naar de live stream gaan en de vogels volgen, terwijl ze in hun nestje zitten en zich voorbereiden op de komst van hun jongen.

Het is fascinerend om te zien hoe de vogels hun jongen grootbrengen, van het broeden van de eieren tot het voeren van de jongen en het uiteindelijke uitvliegen van de vogeltjes. De birdcam van Frank Reijn biedt een unieke kans om dit proces in real-time te volgen en te genieten van de prachtige natuur in zijn eigen achtertuin.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.