14.5 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
HomeWaterlandGemeente Waterland wil bij nieuwbouw woningen 30 procent sociale huur en 30...

Gemeente Waterland wil bij nieuwbouw woningen 30 procent sociale huur en 30 procent betaalbaar

Waterland – De gemeente Waterland heeft een nieuw woonruimteverdelingsbeleid voorgesteld om de betaalbaarheid van nieuwe woningen te waarborgen. Dit beleid vereist dat minimaal 30% van de nieuwe woningen in gemeente Waterland sociale huurwoningen zijn, minimaal 30% betaalbare woningen en maximaal 40% vrije sectorwoningen.

Sociale huurwoningen zullen speciaal gericht zijn op huishoudens met lage en middeninkomens. De betaalbare woningen zijn huurwoningen met een maximale huur van ongeveer 1000 euro per maand of een maximale (ver)koopprijs van 355.000 euro.

Het beleid is gericht op het vergroten van het aantal beschikbare woningen voor inwoners met lage en middeninkomens. Kleine projecten met slechts 1, 2 of 3 woningen hoeven niet te voldoen aan deze woonruimteverdeling.

Wethouder Wonen Ton van Nieuwkerk: “Ik ben blij met dit beleid voor een sociale verdeling van de woonruimte.
Hiermee vergroten we het aantal beschikbare woningen voor inwoners met lage en middeninkomens.”

Nieuwbouw

Nieuwbouwprojecten waarbij het onmogelijk blijkt om minimaal 30% sociale huurwoningen te realiseren, kunnen een compensatieregeling gebruiken waarbij de initiatiefnemer een bedrag per niet-gerealiseerde sociale huurwoning betaalt.

Dit geld wordt vervolgens gebruikt om in andere nieuwbouwprojecten extra sociale huurwoningen te realiseren. Om te zorgen dat betaalbare koopwoningen betaalbaar blijven, is een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht verplicht gesteld.

Het voorstel wordt behandeld in de raadsvergadering op 1 of 8 juni, waarna er op 15 juni een besluit wordt genomen over dit voorstel.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. En 40% is dus nog steeds voor mensen met een flink inkomen. Dus waarom niet 40% sociaal, 40% middelhuur en 20% vrije sector?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.9 °
74 %
2.7kmh
0 %
zo
20 °
ma
18 °
di
21 °
wo
17 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.