4.6 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsAl 15 jaar in de ziektewet en geen loonsverhoging - deze IBM-medewerker...

Al 15 jaar in de ziektewet en geen loonsverhoging – deze IBM-medewerker stapte naar de rechter

Een Britse senior tech-medewerker die sinds 2008 ziekteverlof heeft en nog steeds een jaarsalaris ruim 62.000 euro ontvangt, heeft juridische stappen ondernomen omdat hij geen salarisverhoging heeft gekregen.

De man claimt dat hij het slachtoffer is van discriminatie vanwege zijn handicap, omdat zijn salaris niet is verhoogd in de 15 jaar dat hij niet heeft gewerkt.

Hij ging in september 2008 met ziekteverlof en bleef weg van het werk tot 2013, toen hij een klacht indiende bij zijn werkgever. Ook toen al klaagde hij over het feit dat hij geen salarisverhoging en vakantiegeld had ontvangen over de periode van vijf jaar.

In april 2013 werd een “compromisovereenkomst” bereikt en werden zijn klachten geschikt door hem op het invaliditeitsplan van het bedrijf te zetten. Onder het plan wordt een persoon die niet in staat is om te werken niet ontslagen, maar blijft een werknemer en heeft “geen verplichting om te werken”.

Een werknemer op het plan heeft het “recht” om tot herstel, pensionering of overlijden indien eerder, 75 procent van het overeengekomen loon te ontvangen. Het plan werd in het geval van Clifford voor meer dan 30 jaar vastgelegd tot hij de pensioengerechtigde leeftijd van 65 bereikt. Onder een lucratief IBM-gezondheidsplan ontvangt de IT-specialist meer dan £54.000 per jaar en is gegarandeerd het salaris te ontvangen tot hij 65 is.

Maar Clifford betoogde dat het niet genoeg is, omdat zijn salaris na verloop van tijd zal verdampen als gevolg van inflatie. Daarom stapte hij naar de rechter. Een arbeidsrechtbank heeft zijn claims echter afgewezen, waarbij de rechter hem vertelde dat hij al een “zeer aanzienlijk voordeel” en “gunstige behandeling” had gekregen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.6 ° C
6.7 °
3.3 °
76 %
0.9kmh
88 %
do
10 °
vr
10 °
za
15 °
zo
18 °
ma
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.