9.9 C
Purmerend
dinsdag 11 juni 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsOostenrijkse spoorwegen dient aanklacht in nadat toespraak van Hitler in trein wordt...

Oostenrijkse spoorwegen dient aanklacht in nadat toespraak van Hitler in trein wordt afgespeeld

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB heeft aanklachten ingediend tegen twee verdachten nadat er in een trein een toespraak van Adolf Hitler werd afgespeeld via de intercom. Reizigers werden geconfronteerd met uitspraken als “Heil Hitler” en “Sieg Heil”. Het incident vond plaats tussen Sankt Pölten en Wenen.

Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten zichzelf toegang hebben verschaft tot een intercomtoestel door gebruik te maken van een standaardsleutel die in heel Europa wordt gebruikt. Vervolgens hebben ze via hun telefoon fragmenten van de toespraak afgespeeld. De verdachten zijn geen medewerkers van ÖBB, zo heeft de spoorwegmaatschappij laten weten.

Dankzij videobeelden konden de twee verdachten worden opgespoord door de politie. Ze waren herkenbaar op beeld toen ze uit de trein stapten. Het is nog onduidelijk hoe de verdachten aan de sleutel zijn gekomen.

ÖBB betreurt het incident en benadrukt dat het bedrijf “geen enkele vorm van nazisme of extreem-rechts gedachtegoed tolereert”. De spoorwegmaatschappij heeft dan ook aangifte gedaan bij de politie.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,935FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
11.7 °
8.9 °
80 %
0.9kmh
98 %
di
13 °
wo
14 °
do
16 °
vr
17 °
za
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.