20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerend12-jarige Purmerender meldt zich bij politie in zaak mishandeling station Bijlmer Arena

12-jarige Purmerender meldt zich bij politie in zaak mishandeling station Bijlmer Arena

In de zaak van de mishandeling op station Bijlmer Arena hebben zich afgelopen vrijdag en vandaag nog twee verdachten gemeld bij de politie. Het gaat om een 12-jarige jongen uit Purmerend en een 15-jarige Amsterdammer. Met deze laatste aanhouding komt het totale aantal verdachten op elf, waarvan er nog acht vastzitten.

De 15-jarige verdachte die zich vandaag heeft gemeld, bevindt zich momenteel in hechtenis. Het Openbaar Ministerie meldt dat vier van de acht nog vastzittende verdachten in bewaring zijn genomen. Opvallend is dat de meeste verdachten zichzelf hebben aangegeven nadat de politie onherkenbare beelden van hen had verspreid. Het betreft hier uitsluitend minderjarige verdachten. De 12-jarige uit Purmerend mocht op dezelfde dag naar huis, maar blijft wel verdachte in de zaak.

Het slachtoffer werd op vrijdag 5 mei rond 21.30 uur mishandeld door een groep van naar schatting tien jongeren op het perron. Nadat hij erin slaagde op te staan, werd hij door een van de jongeren van het perron geduwd en op het spoor terechtgekomen.

Zoen op mond

Eerder berichtte Het Parool dat het slachtoffer, dat zich nog niet heeft gemeld, volgens de verdachten kort voor de mishandeling een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond zou hebben gezoend. De politie heeft dit verhaal niet bevestigd, omdat het de getuigenverklaringen zou kunnen beïnvloeden.

Wel is het bevestigd dat het slachtoffer de Nederlandse taal niet sprak en slecht Engels. De recherche heeft gesproken met de omstander die hem van het spoor heeft geholpen.

De politie zet het onderzoek voort en roept eventuele getuigen op zich te melden om de volledige toedracht van deze ernstige mishandeling te achterhalen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.