14.5 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
Home1121,5 jaar geëist tegen Purmerender (59) wegens diefstal 18.000 iPhones

1,5 jaar geëist tegen Purmerender (59) wegens diefstal 18.000 iPhones

Amsterdam – Gisteren heeft het Openbaar Ministerie gevangenisstraffen geëist tegen drie verdachten die betrokken waren bij de grootschalige diefstal van duizenden iPhones op bedrijventerrein Schiphol-Oost in 2020. In totaal werden tijdens twee rooftochten iPhones ter waarde van 22 miljoen euro gestolen.

De hoogste straf van zes jaar cel werd geëist tegen de 33-jarige Hicham O. uit Heerhugowaard. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij zowel de diefstal in maart 2020, waarbij iPhones ter waarde van 2,9 miljoen euro werden gestolen, als de diefstal in december 2020, waarbij iPhones ter waarde van 19 miljoen euro werden buitgemaakt.

De twee andere verdachten, beide 59 jaar oud, zouden alleen betrokken zijn geweest bij de tweede diefstal. Dewdath P. uit Purmerend wordt ervan beschuldigd de vrachtwagen te hebben bestuurd waarin meer dan 18.000 gestolen iPhones werden geladen. Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 1,5 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Aydin K. uit Amsterdam hoorde een strafeis van 2,5 jaar cel tegen zich.

Massadiefstallen

De marechaussee had destijds al het vermoeden dat de twee massadiefstallen verband met elkaar hielden. In totaal werden elf personen gearresteerd, waarvan er drie werkzaam waren bij de bedrijven waar de iPhones gestolen werden.

Uiteindelijk heeft de marechaussee 9.200 gestolen iPhones teruggevonden bij bedrijven in Haarlemmermeer en Duitsland. Bij een van de verdachten werden ook meerdere goudstaven en 141.000 euro contant geld in beslag genomen.

Een woordvoerder van de marechaussee gaf destijds aan dat het bedrijventerrein op Schiphol-Oost een populaire locatie is voor grootschalige diefstallen van elektronica. “Het is gewoon een heel groot gebied met veel bedrijven die goederen overslaan […]. Je kunt veel doen met screening en camera’s, maar het feit blijft toch dat er altijd mensen zijn die zich laten gebruiken voor diefstallen.”

Vandaag staan nog drie verdachten, waaronder een Volendammer, voor de rechter. Zij worden beschuldigd van betrokkenheid bij de diefstal in maart.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
73 %
0.9kmh
79 %
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.