17.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerend28 bedrijfspanden gecontroleerd in Purmerend tijdens integrale veiligheidscontrole

28 bedrijfspanden gecontroleerd in Purmerend tijdens integrale veiligheidscontrole

Purmerend – Op maandag 15 mei 2023 vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van de Visserijweg en de Vleetstraat in Purmerend. Hierbij zijn 28 panden gecontroleerd. Op één adres werden goederen aangetroffen die gebruikt worden bij hennepkwekerijen. De controle is een samenwerking van gemeente Purmerend met verschillende partners, zoals de politie, Liander en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. 

Bij de controle zijn enkele milieuovertredingen geconstateerd, zoals het ontbreken van een vetafscheiding en accu’s die niet in een lekbak stonden. Eigenaren of gebruikers hebben advies gekregen over hoe deze overtredingen opgelost kunnen worden. De Veiligheidsregio heeft enkele niet gekeurde blusmiddelen aangetroffen en deuren die niet voorzien waren van een zogenaamd loopslot. Deze sloten worden gebruikt, zodat gebruikers een pand makkelijk kunnen verlaten als er sprake is van brand. De politie trof bij een bedrijf een lijmplank voor muizen aan. Muizen die over deze lijm lopen blijven met hun pootjes plakken. Dit is verboden omdat het als dierenmishandeling wordt gezien.

Hennep gerelateerde goederen

Bij één pand zijn hennep gerelateerde goederen aangetroffen, zoals een kweektent, een koolstoffilter en groei- en bloeimiddelen. De politie heeft deze goederen in beslag genomen en doet nader onderzoek.

Bij de controle werd door alle eigenaren en/of gebruikers medewerking verleend aan de controle. Tijdens de integrale veiligheidscontroles wordt er gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. Deze controles vinden onaangekondigd plaats. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo wordt gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd.

De panden zijn onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, gestolen goederen, milieudelicten of drugsdelicten. Tegelijkertijd konden bedrijven ook vragen stellen over wet- en regelgeving voor hun bedrijf. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland verricht controles op het veilig gebruik van de panden zoals brandpreventieve maatregelen.

Met deze controle wil de gemeente Purmerend een duidelijk signaal afgeven dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.